Društvo

Danas smena sunca i oblaka, za vikend zahlađenje - stiže hladni front sa severa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/02/2023

-

07:36

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas vreme biti promenljivo - smena sunca i oblaka sa povremeno slabom i kratkotrajnom kišom. Maksimalna temperatura kretaće se od 10 stepeni na istoku, pa do 18 na zapadu zemlje. U Beogradu i mestima centralne Srbije danas do 17 stepeni.

"Slabljenje uticaja polja visokog vazdušnog pritiska i prodor ciklona sa severa Evrope dublje u kontinent donose nam promenu vremenske situacije. Tokom noći su slabe padavine zahvatile severne i centralne predele naše zemlje, a tokom dana imaćemo smenu sunca i oblaka, povremeno sa slabom i kratkotrajnom kišom", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Iako će vreme biti promenljivo, južni i jugozapadni vetar donosi Srbiji toplu vazdušnu masu sa Mediterana, te će danas biti malo toplije nego juče. Maksimalna temperatura kretaće se od 10 stepeni na istoku, pa do 18 na zapadu zemlje. U Beogradu i mestima centralne Srbije danas do 17 stepeni.

"Za dane vikenda sledi intenzivnija promena vremena koja nam stiže sa hladnim frontom sa severa Evrope. U subotu ujutro biće toplo, a već sredinom dana priliv hladnog vazduha sa severa doneće nam pad temperature za više od 10 stepeni. Zajedno sa hladnim vazduhom stižu nam i intenzivni kišonosni oblaci koji će lokalno biti praćeni i grmljavinom, ali i jakim severozapadnim vetar", navela je Gojković.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Dodaje da u noći između subote i nedelje kiša prelazi u susnežicu i mokar sneg i u nižim predelima zapadne i severozapadne Srbije. Drugog dana vikenda biće osetno hladnije, sa maksimalnom temperaturom oko 5 stepeni na severu zemlje, odnosno 15 u južnim predelima. Zbog intenzivnog zahlađenja sneg će u nedelju padati u planinskim predelima jugozapadne Srbije, a u nižim predelima zapadne i severne Srbije padaće kiša i susnežica. 

"U ponedeljak sledi slabljenje i postepen prestanak padavina, međutim vreme ostaje nestabilno i hladno. Maksimalna temperatura biće oko proseka, dakle između pet i 12 stepeni, a lokalno će tokom cele sledeće nedelje biti uslova za slabe padavine", zaključila je Gojković.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija