Društvo

Košava slabi i prestaje, oblaci ostaju: Danas i dalje hladno i promenljivo - kakav će biti vikend

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/03/2023

-

07:07

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Danas se u Srbiji očekuje temperatura od 7 do 10 stepeni Celzijusa u najtoplijem delu dana. U narednim satima, košava će u većini mesta prestati i vetar će početi da duva iz zapadnog i severozapadnog pravca.

"Uticaj sredozemnog ciklona polako slabi jer je ciklon počeo da se popunjava, a vremenske prilike u Srbiji sada kreira greben anticiklona koji se prostire severozapada kontinenta. Sve ovo dovodi da je razlika u vazdušnom pritisku sve manja, što dalje dovodi do slabljenje vetra", kaže Milena Lazarević, meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija.

Ona dodaje da će Srbiju danas prekivati srednji oblaci, odnosno stratusi i altostratusi. Iz njih će povremeno padati slaba kiša ali samo na krajnjem jugu i istoku, u ostalim predelima ostaje suvo.

Kakav će biti vikend

Za dane vikenda očekuje se vreme bez kiše i vetra. Biće sunčano i prijatno toplo tokom dana, međutim uz hladna jutra sa temperaturom oko nula stepeni, ponegde i niže. 

Tanjug/Miloš Milivojević

 

"Sunčano vreme očekuje nas i u ponedeljak, zatim od utorka stiže hladan front spušta temperaturu i donosi oblake", dodaje Lazarević.

Glavni putevi prohodni, sneg mestimično na zapadu zemlje

Najopterećeniji putni pravci prvog prioriteta održavanja su prohodni i na njima nema snega, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Na državnim putevima drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kolubare i Kosova.
Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Mačve, Novog Pazara i Užica. 

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka, dodaje se u saopštenju.

"Putevi Srbije" napominju da su prilazi graničnim prelazima i zimskim turističkim centrima prohodni.
 

 

 

 

 

Komentari (0)

Srbija