Društvo

Vućić: Orban mi je rekao "idi u Kinu, to je jedini način da se spaseš"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/07/2021

-

12:55

Vućić: Orban mi je rekao "idi u Kinu, to je jedini način da se spaseš"
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija ima dovoljno vakcina, ali ne i vakcinisanih, kao i da će naša zemlja pomoći u vakcinama afričkim državama.

Govoreći o koronavirusu, Vučić je objasnio da ga je samom početku pandemije, Orban posavetovao da medicinsku opremu nabavi u Kini.

"Od Mađarske smo dobili pomoć i to ne zaboravljamo. Brzo smo radili i obezbedili vakcine za sve ljude. Imamo ih i danas pa ćemo da pomažemo i afričke zemlje. Dnevno vakcinišemo od 4.000 do 6.000 ljudi, a imamo vakcina da vakcinišemo 40.000 do 60.000... Plašim se ne jeseni, već kraja leta. Imam strah jer vidim kako se situacija polako razvija u drugim zemljama i plašim se kraja leta", naveo je Vučić.

Podsetio je da Srbija ima dovoljno opreme, bolnica, vakcina, ali da se plaši za ekonomiju.

"Sedeli smo Babiš, Orban, Pelegrini i ja i počela je priča oko kovida. Onda sam se ponovo video sa Orbanom, tada nismo imali medicinsku opremu, respiratore pre svega, Orban mi je tada rekao: 'Idi u Kinu, to je jedini način da se spaseš, samo požuri'. To smo i uradili, a dobili smo i tokom pandemije od Mađarske opremu. Da nije bilo Orbanovih saveta, koga smo tada slušali i Babiš i ja, ne bismo obezbedili smo sve što je potrebno", kaže Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija