Društvo

Baba Marta još ne odustaje: Danas do 10 stepeni, otopljenje tek za vikend

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/03/2023

-

07:26

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Temperatura će danas u celoj zemlji biti malo ispod 10 stepeni, sa jakim severnim i severozapadnim vetrom koji će doneti dodatni osećaj hladnoće.

Na Kopaoniku je ovog jutra zabeleženo novih 15 centimetara snega, te je visina snežnog pokrivača trenutno 45 centimetra. Do 5 centimetara snega palo je i na Zlatiboru, Crnom Vrhu, ali i u Sjenici.

Oblake i kišu u Vojvodini će zameniti sunce, dok se oblačno vreme, ponegde sa susnežicom i snegom, zadržava i danas u istočkoj i jugoistočnoj Srbiji, kaže meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković.

U petak i za dane vikenda bićemo pod uticajem anticiklona, odnosno polja visokog vazdušnog pritiska, te će vreme biti vedro, sunčano i sa slabim vetrom. Samim tim dolazi i do otopljenja.

"Temperatura će još u petak ujutro biti oko nule, ali će tokom dana živa u termometru ponovo prelaziti 10. podeljak", kaže Gojković.

Za vikend se očekuje još toplije vreme, u subotu do 15, a u nedelju i do 18 stepeni, uz dosta sunčanih perioda.

"Početak proleća je sve bliži što znači da je pred nama veoma nestabilan period godine. Upravo zbog čestih smena sunčanih i kišnih dana, ali i prodora hladne vazdušne mase i naglih promena temperature maksimalno iskoristite svaki sunčan i topao dan za boravak u prirodi, dalje od gradskih gužvi", zaključuje Gojković.

Komentari (0)

Srbija