Društvo

Iz sata u sat sve hladnije: Na snazi žuti meteoalarm, u Srbiji jaki udari vetra, kiša, a ponegde i sneg

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/03/2023

-

07:28

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U narednim satima biće sve hladnije, tako da će se temperatura danas kretati od 14 stepeni ujutru do 6 stepeni uveče.

U Srbiji će danas biti upaljen žuti meteoalarm, kao znak da vreme potencijalno može biti opasno. U celoj zemlji duvaće jak vetar sa udarima jačim od 60 kilometara na sat. Padaće kiša, dok se na jugu očekuje formiranje manjeg snežnog prokivača.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Pogoršanje vremena stiglo je u toku noći sa zapada. U pitanju je brzi hladan front u kombinaciji sa sekundarnim ciklonom. Dakle, danas iznad Srbije oblačno, tmurno i kišovito. Biće uslova i za pljuskove koji mogu doneti i više od deset litara kiše po metru kvadratnom", navodi meteorolog i urednica vremenske prognoza na Euronews Srbiji, Milena Lazarević.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Kad se vraćaju prolećne temerature

Hladan front, međutim, brzo premešta zahvaljujući jakom severnom i severozapadnom vetru, pa se narednih dana očekuje promenljivo oblačno, hladno i vetrovito vreme, a na kišu i susnežicu trebalo bi računati još sutra, dok će već u sredu biti toplije, sa više sunca.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Ipak, kako to obično biva tokom proleća, stabilizacija neće dugo trajati, od četvrtka će vam ponovo trebati kišobrani i toplije jakne. Da sumiramo još jednom prognozu za danas: hladno, vetrovito i kišovito", zaključuje Lazarević.

Komentari (0)

Srbija