Društvo

Pred nama još jedan vremenski "rolerkoster": Sunčano par dana, krajem nedelje novo zahlađenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/04/2023

-

08:14

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Maksimalna temperatura danas biće od 13 do 17 stepeni. Iako se za danas prognozira pretežno sunčano vreme, severni vetar nam donosi nešto svežiju vazdušnu mase, ali i dodatni osećaj hladnoće.

"Privremena stabilizacija vremena koja nam stiže sa porastom vazdušnog pritiska danas i sutra nam donosi suvo i pretežno sunčano vreme, ali i pojačan vetar. Severni i severozapadni vetar danas je u pojačanju u celoj zemlji, dok se olujni udari očekuju u Timočkoj krajini i na planinama", kaže meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković.

Nešto više oblaka zadržaće se u istočnim i jugoistočnim predelima Srbije, gde će lokalno biti uslova za slabe padavine. 

U četvrtak dolazi do promene pravca vetra na južni i jugozapadni i priliva tople vazdušne mase, a tokom celog dana vreme ostaje suvo i sunčano, a temperatura ekstremno iznad proseka. 

Maksimalna dnevna temperatura kretaće se u četvrtak, stoga, od 20 do 23 stepena, a najtoplije će biti u zapadnim predelima.

"Sunčano i toplo vreme ipak neće potrajati jer već u petak dolazimo pod direktan uticaj ciklona sa severa. To znači naoblačenje sa kišom i novi pad temperature. Kiša počinje da pada u petak, u ranim jutarnjim satima, a prestaje tek uveče. Zahlađenje koje nam ovaj ciklon donosi spustiće temperaturu za oko 10 stepeni", ističe Gojković.

U subotu i nedelju dolazi do delimičnog razvedravanja, ali nestabilnost ostaje, te će lokalno ipak pasti pokoja kap kiše. Samim tim i temperatura je u porastu, u nedelju ponovo i do 20 stepeni. 

"Iako se za danas prognozira pretežno sunčano vreme, severni vetar nam donosi  nešto svežiju vazdušnu mase, ali i dodatni osećaj hladnoće", zaključuje Gojković.

Komentari (0)

Srbija