Društvo

Upozorenje RHMZ: Od utorka do četvrtka veoma toplo, temperatura do 39 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/07/2021

-

18:15

Upozorenje RHMZ: Od utorka do četvrtka veoma toplo, temperatura do 39 stepeni
Upozorenje RHMZ: Od utorka do četvrtka veoma toplo, temperatura do 39 stepeni - Copyright profimedia, Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Posle nekoliko dana prijatnog vremena, u našu zemlju se ponovo vraćaju tropske temperature. Od utorka, 13. jula, do četvrtka, 15. jula, u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 35 do 39 stepeni Celzijusa, upozorio je danas Republički hidrometerološki zavod.

Kako se navodi, samo u četvrtak na severu zemlje biće promenljivo oblačno sa temperaturom od 32 do 34 stepena.

Upozorenje važi i za područje Beograda, takođe za utorak i sredu, kada se očekuje sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 36 do 38 stepeni.

Kako je za Euronews Srbija istakao meteorolog Đorđe Đurić, od ponedeljka nas očekuje vreme koje bi moglo da donese temperature i do 39 stepeni, ali nas nakon srede očekuje osveženje.

Kako se očekuje, nakon srede, koju će takođe obeležiti tropske temperature, nešto ispod 40 stepeni Celzijusa, dolazi nekoliko hladnijih dana, a temperatura bi mogla da padne i do 25 podeljka na skali. 

Tropska vrelina, koja se očekuje narednih dana u Srbiji, stiže nam, kao i uvek, iz Afrike. Za taj priliv vreline zadužen je južni vetar koji duva u višim slojevima atmosfere.

Izuzetno toplo vreme nepovoljno je i za većinu hroničnih bolesnika i osoba koje su pod terapijom, kaže urednica vremenske prognoze Euronews Srbija, meteorolog Milena Lazarević. Ona ističe da se izbegava boravak na otvorenom kada je najtoplije jer postoji rizik od toplotnog udara i od sunčanice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija