Društvo

Pripremite topliju odeću: Pred nama hladan aprilski dan, ali bez padavina

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/04/2023

-

07:31

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti sveže uz postepeno razvedravanje. Treba pripremiti topliju odeću jer je pred nama najhladniji dan u sedmici. Temperatura će u proseku biti oko 15 stepeni, a osećaj hladnoće pojačavaće vetar severnog pravca.

Hladan aprilski dan je pred nama, ali bez meteoroloških upozorenja. Republički hidrometeorološki zavod Srbije isključio je sve alarme, tako da danas nema bojazni od pljuskova i grmljavina.

"Situacija je malo stabilnija zahvaljujući anticiklonu sa centrom iznad Francuske. U prizemlju raste vazdušni pritisak, ali na visini i dalje kruži vlage zbog koje oblaci i kiša ne posustaju", kaže urednica vremenske prognoze u Euronews Srbija Milena Lazarević.

Ona je navela da nas očekuje promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme. Kiša će najupornija biti na jugu zemlje, dok je u ostalim predelima već krenulo da se razvedrava pa će do kraja dana biti i sunčanih intervala.

Tanjug/Jaroslav Pap

 

"Najviše sunčanih sati danas će imati Vojvođani i Beograđeni. Kada je reč o temperaturi, danas daleko ispod proseka za kraj aprila. U najtoplijem delu dana od 12 do samo 18 stepeni", navodi Lazarević.

Osećaj hladnoće pojačavaće vetar severnog pravca, koji će najjače udare imati na području Negotinske i Timočke Krajine. Vetar će duvati brzinom od 15 do 60 km/h.

Drugi deo nedelje donosi nam smirivanje vetra , otopljenje, razvedravanje, više sunčanih sati i temperaturu iznad 20 stepeni. Kišu ne možemo za sada 100 posto isključiti, naročito ne u brdsko planiskim predelima gde padavine nastaju kao posledica orografksih prepreka. Ono što je sigurno da neće biti oluja i jačih pljuskova.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija