Društvo

Zima se još ne predaje: Danas toplije, ali od vikenda temperature u padu uz kišu i grmljavinu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/03/2023

-

07:12

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Danas u Srbiji, suvo bez kiše. U toku noći i jutra bilo je malo kišnih kapi, ali je razvedravanju u toku pa će u danu pred nama dominirati sunce. I temperatura će biti prijatna, u pojednim predelima ponovo iznad 20 stepeni.

"Očekujemo da će danas u proseku biti od 8 do 10 sunčanih sati, pa ukoliko ste ljubitelj sunca iskoristite naredne sate  pre nego što stignu oblaci i kiša. Maksimalna temperatura biće u rasponu od 20 do 22 stepena", navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Lazarević.

Da je promena vremena blizu, uvek se najbolje uočava na karti vetra.  Naime, vetar kreće da menja pravac i intezitet uvek kada stiže neki front. U narednim satima duvaće prvo zapadni a potom južni vetar.

Vreme u Srbiji narednih dana biće pod uticajem frontova koji će se premeštati severnije od nas. To znači da se  treba  pripremiti na jak vetar, ali i na kišu i grmljavinu tokom vikenda.

"Za dane vikenda bez sunca. Vreme se kvari, dolaskom fronta sa severa. Očekuje nas i pad temperature koji će biti praćen kišom i grmljvinom. U nedelju počinje da duva jak severni vetar koji će uticati na dodatni osećaj hladnoće", navodi ona.

Ovo će biti samo uvertira u još hladniji početak naredne sedmice kada očekujemo i pojavu snega.

Kada je reč o bioprognozi, česta smena sunca oblaka, temperaturne oscilacije i variranje vazdušnog pritiska loše tiču na meteoropate i kardiovaskularne bolesnike.

Od reakcija danas su  moguće reumatski bolovi, promenljivo raspoloženje kao i glavobolja.

"Savetujem vam da budete oprezni i strpljivi, ako ništa drugo lepe vesti su da nas od vikenda nas deli manje od jednog dana", kaže Milena Lazarević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija