Društvo

Nema odlaganja kišobrana: Oblačno, tmurno i nestabilno vreme sa kišom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/04/2023

-

08:18

Nema odlaganja kišobrana: Oblačno, tmurno i nestabilno vreme sa kišom
Vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti nestabilno vreme, sa kišom. Maksimalna temperatura kretaće se od 8 stepeni na severu, pa do 12 na jugoistoku zemlje. I drugi dan vikenda biće oblačno, tmurno i nestabilno vreme.

Za nama je veoma neobična nedelja po pitanju vremenskih prilika. Oboren je rekord visine snežnog pokrivača, temperatura se kretala daleko ispod proseka za početak aprila, a hladna vazdušna masa i dalje dominira Balkanskim poluostrvom.

"Za dane vikenda bićemo pod uticajem visinskog ciklona sa centrom iznad Mađarske. On nam donosi oblake, lokalne padavine, ali i nešto topliju vazdušnu masu. U ranim jutarnjim satima slaba kiša zabeležena je u Vojvodini, a do kraja dana nestabilnost se proširuje i na južne predele", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da to znači da će na jugu zemlje ipak biti i sunčanih perioda, a samim tim i malo toplije. Maksimalna temperatura kretaće se od 8 stepeni na severu, pa do 12 na jugoistoku zemlje. Slab vetar, promenljivog pravca neće uzrokovati dodatni efekat hladnoće, te će subjektivni osećaj biti dosta prijatniji nego prethodnih dana.

Tanjug/Sava Radovanović

 

"Drugi dan vikenda donosi nam oblačno, tmurno i nestabilno vreme. U celoj zemlji biće uslova za slabe, lokalne padavine sa temperaturom od 8 do 12 stepeni", istakla je ona.

Početkom naredne nedelje dolazi do jačanja ciklona iznad Mediterana što uslovljava intenziviranje padavina u južnim predelima i delimično razvedravanje na severu. Iako dolazi do jačanja severnog vetra, položaj ovog ciklona je takav da on u svoju cirkulaciju uvlači topao Mediteranski vazduh, koji se na visini transportuje ka našoj zemlji. Maksimalna temperatura ponovo će dostizati 15. podeljak, ali vreme ostaje nestabilno. To znači da ćemo jedan dan imati sunčano i veoma toplo vreme, a već narednog kišu i blaži pad temperature.

Prognostički modeli za sada najavljuju sledeći raspored kišnih i suvih dana. Ponedeljak - kiša, utorak - suvo, sreda - kiša, četvrtak - suvo i za kraj radne nedelje ponovo kiša.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija