Društvo

Aleksinački učenici i nastavnici pozitivni na koronu posle povratka sa ekskurzije

Komentari

Autor: JuGmedija

12/07/2021

-

22:56

Aleksinački učenici i nastavnici pozitivni na koronu posle povratka sa ekskurzije
PCR Test - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Posle dvodnevne ekskurzije, osmoro učenika i četvoro zaposlenih u Osnovnoj školi u Trnjanu, testirani su pozitivno na koronavirus, otkrio je za portal "juGmedia" direktor Doma zdravlja u Aleksincu Rodoljub Živadinović.

"Prvo su počeli da se javljaju odrasli, nastavnici, a odmah zatim i jedno dete, koje je pedijatru reklo da nije samo ono bolesno već da ima i druge dece sa simptomima, ali su banalni simptomi pa nisu ni pretpostavljali da može biti korona", istakao je Živadinović.

Dodao je da nisu sva ta deca bila na ekskurziji, ali su pre samog putovanja prisustvovali "drugarskoj večeri". Takođe, pre putovanja je obavljeno i popunjavanje liste želja za upis u srednje škoje, gde su prisustvovali i mnogi roditelji.

Prema njegovim rečima, deca koja nemaju simptome se sada nalaze u karantinu na 14 dana i čeka se period inkubacije, dok je roditeljima preporučeno da ne dolaze u kontakt sa drugim ljudima.

"Mi smo seli i videli kako stvari stoje, dogovorili sa Institutom za javno zdravlje u Nišu i Institutom 'Batut' iz Beograda da sprovedemo kompletnu akciju i pozvali smo svu decu sa iole kakvim simptomima da se hitno jave kovid ambulanti Dečijeg dispanzera u Aleksincu, kako bi se ponovo pregledali i testirali", rekao je Živadinović

Naglasio je da za sada svi imaju lakše simptome, ali i da će Dom zdravlja dalje pratiti situaciju. Inače, deca su na ekskurziju putovala do Novog Sada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija