Društvo

Kiša, košava, sunce, pa ponovo kiša: Posle toplog vikenda vreme u Srbiji nestabilno, i potrajaće

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/05/2023

-

07:26

veličina teksta

Aa Aa

Nakon prijatno toplog i sunčanog vikenda, već sinoć su pojedine delove naše zemlje zahvatili lokalni kišonosni oblaci uzrokovani ciklonom na visini.

U prvoj polovini dana u Vojvodini će biti prohladno, oko 15 stepeni, a na jugu preko 20. Premeštanjem padavinske zone ka jugu, u drugoj polovini dana na severu dolazi do otopljenja, a južno od Beograda sledi pad temperature.

Iako se veći deo Evrope nalazi pod uticajem polja visokog vazdušnog pritiska koji donosi vedro i sunčano vreme, Balkansko poluostrvo ponovo se nalazi pod uticajem ciklona na visini koji donosi oblake, kišu, ali i pad temperature.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Kiša je ovog jutra zabeležena u Vojvodini i zapadnim predelima, a kasnije tokom dana, pod uticajem severnog vetra padavinska zona se premešta dalje ka jugu. Tako će u poslepodnevnim satima na severu biti promenljivo oblačno, ali suvo, dok će južno od Save i Dunava biti oblačno, sa pljuskovima i grmljavinom", kaže meteorolog Euronews Srbije, Ljubica Gojković.

Kakvo će vreme biti narednih dana

Vetar će danas biti severni i severozapadni umerenog intenziteta, tokom pljuskova povremeno i jak.

"Što se vremenskih prilika narednih dana tiče - biće dosta dinamično. Sutra u celoj zemlji pretežno oblačno, ponegde samo u planinskim predelima sa kišom i svežije. U ranim jutarnjim satima temperatura će se kretati ispod 10 stepeni, a tokom dana će biti do 17", navodi Gojković.

U sredu će biti više sunčanih perioda i uglavnom suvo, ali sa jakom košavom, koja će u četvrtak i petak dostizati olujnu jačinu. Krajem ove radne nedelje stižu nam i novi kišonosni oblaci praćeni blažim padom temperature. 

Komentari (0)

Srbija