Društvo

Solidarna kuhinja apeluje za pomoć

Komentari

Autor: Tanjug

09/05/2023

-

14:19

Solidarna kuhinja apeluje za pomoć
Solidarna kuhinja apeluje za pomoć - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Nezavisni kolektiv Solidarna kuhinja pozvao je danas građane da podrže njihov rad novčanom donacijom ili uključivanjem u njihovu mrežu kuvanja, raznošenja i deljenja hrane.

"Solidarna kuhinja je nezavisni, samoorganizovani kolektiv bez hijerarhije koji obezbeđuje kuvane obroke i druge vidove pomoći onima kojima je najpotrebnija. Solidarna kuhinja je nezavisna, neprofitna i direktno demokratska organizacija, što znači da ne zavisi ni od države, ali ni od finansijera kao što su fondovi ili bilo kakve kompanije, već isključivo od pojedinačnih donacija", rekao je za Tanjug Aleksandar Vračarić, aktivista Solidarne kuhinje.

On je dodao da, međutim, zbog porasta životnih troškova, broj ljudi koji dolazi po obrok se značajno povećao, kao i cene namirnica potrebnih za njihovu pripremu.

"Ovim putem pozivamo ljude da budu solidarni i da se uključe u rad Solidarne kuhinje i podrže je donacijama", rekao je Vračarić.

To se može učiniti uplatom na račun 160-6000001211075-56 (primalac Solidarna kuhinja). Solidarna kuhinja ima i PayPal nalog, tako da se sredstva mogu uplatiti putem na linku www.paypal.me/solidarnakuhinja (primalac Solidarna kuhinja).

"Osim što obezbeđujemo hranu, mi želimo da ponudimo drugačiji princip organizovanja i funkcionisanja koji neće biti zasnovan na profitu, takmičenju i hijerarhiji već na solidarnosti, uzajamnoj pomoći i direktnoj demokratiji", rekao je Vračarić.

Solidarnu kuhinju čini mreža aktivista - neki od nas kuvaju, neki razvoze namirnice i obroke, neki dele obroke na samom punktu, ili drugačije doprinose koleektivu - kroz radne grupe koje se bave medijima, logistikom ili radom na terenu.

"Naš cilj je da kroz ovu solidarnu mrežu i međusobno povezivanje pokažemo kako zajedno možemo da brinemo jedni o drugima", istakao je Vračarić.

Komentari (0)

Srbija