Društvo

Šapić: Odlučili smo da sačekamo sa demontažom starog Savskog mosta

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2023

-

16:21

Šapić: Odlučili smo da sačekamo sa demontažom starog Savskog mosta
Šapić: Odlučili smo da sačekamo sa demontažom starog Savskog mosta - Copyright Tanjug/Info služba SNS

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da će se sačekati sa demontažom starog Savskog mosta, jer je potrebno da se uradi i tunel, budući da bez njega most nema istu svrhu.

"Samo sa tunelom novi Savski most i saobraćajnica sa Novim Beogradom će biti značajno različita nego danas. Postoji jedan projekat koji suštinski menja sliku Beograda u pogledu saobraćaja i smatrao sam ukoliko se krene sa realizacijom projekta mosta i on se završi i tunel ostane za tri ili četiri godine onda taj most neće imati ni približnu svrhu koju bi imao sa tunelom, tako da ću o tome govoriti veoma brzo", dodao je Šapić.

Gradonačelnik je rekao da je što se tiče demontaže mosta sve spremno.

"Sve je gotovo, sve je stiglo, ali smo odlučili da usporimo sa projektom mosta, dok ne stigne projekat tunela i taj projekat je značajno ubrzan", dodao je on. 

Šapić je rekao dodao da se uređuju naselja u Beogradu i da građani tih naselja pozitivno reaguju na to i da će sa rezultatima velike akcije sređivanja izaći na jesen.

Što se tiče Brankovog mosta, Šapić je rekao da je završeno postavljanje rasvete na Brankovom mostu i povezivanje čelične konstrukcije leve i desne strane i da je to obavljeno bez većih gužvi u saobraćaju. 

On se osvrnuo na to da postoje gužve u Višnjičkoj ulici koja se trenutno proširuje, i da će stanovnici imati mnogo veće benefite jer će saobraćaj da se odvija mnogo brže.

"To će biti potpuno novi bulevar sa dodatnim brojem traka, sa trakom sa javni prevoz i o tome ćemo tek pričati na narednim konferencijama", rekao je on i istakao da se radi veliki broj ulica u gradu. 

Šapić je podsetio da će se Dani porodice organizovati 17. i 18. juna i da će na dva dana centar grada biti zatvoren zbog organizovanja različitih događaja od sportskih, kulturno-umetničkih do zabavnih manifestacija na preko 10 lokacija i da ta manifestacija ima za cilj da promoviše tradicionalne vrednosti.

Dodao je da će manifestacija početi kolektivnim venčanjem ispred Starog dvora. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija