Društvo

Savet za mlade usvojio aktivnosti za unapređenje bezbednosti i mentalnog zdravlja mladih

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2023

-

17:17

Savet za mlade usvojio aktivnosti za unapređenje bezbednosti i mentalnog zdravlja mladih
Savet za mlade usvojio aktivnosti za unapređenje bezbednosti i mentalnog zdravlja mladih - Copyright ANJUG/ Kabinet ministra turizma i omladine/ bg

veličina teksta

Aa Aa

Savet za mlade, kojim je predsedavao ministar turizma i omladine Husein Memić, usvojio je danas niz preventivnih mera i aktivnosti za unapređenje bezbednosti i mentalnog zdravlja mladih.

Istovremeno, Ministarstvo turizma i omladine najavilo je i pokretanje kampanje za promociju mentalnog zdravlja mladih.

Ministarstvo turizma i omladine je na današnjoj sednici Saveta za mlade predstavilo predlog o osnivanju savetovališta za mlade koja će pored stručnjaka za mentalno zdravlje imati angažovane omladinske radnike u lokalnim sredinama. 

Savetovališta će biti smeštena u omladinskim centrima, klubovima za mlade i ostalim prostorima za mlade.  

Ostali članovi Saveta podržali su mere Ministarstva, ali i uputili niz drugih predloga usmerenih na podizanje nivoa bezbednosti i mentalnog zdravlja mladih, prevenciju svih oblika nasilja, sa posebnim naglaskom na digitalno nasilje. 

Memić je na sednici naglasio da je Vlada ove godine usvojila novu Strategiju za mlade koja posebno obrađuje pitanja mentalnog zdravlja i bezbednosti mladih, saopštilo je Ministarsvo turizma i omladine. 

Takođe, Memić je posebno istakao važnost dijaloga mladih i institucija u cilju boljeg međusobnog razumevanja i što adekvatnijih mera usmerenih na poboljšanje položaja mladih u Srbiji. 

Pored članica i članova Saveta za mlade kojeg čine 40 odsto predstavnika mladih, sednici su prisustvovali predstavnici UNICEF-a, UNFPA-a i GIZ-a, kao i predstavnici NAPOR-a, OPENS-a i SKONUS-a.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija