Društvo

Filipović: Danas redovna nastava u svim beogradskim školama, sve dojave o bombama bile lažne

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2023

-

09:04

Filipović: Danas redovna nastava u svim beogradskim školama, sve dojave o bombama bile lažne
Filipović: Danas redovna nastava u svim beogradskim školama, sve dojave o bombama bile lažne - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Nastava u školama na teritoriji Beograda danas će se odvijati redovno, nakon što je juče na 240 adresa škola, 163 osnovnih i 77 srednjih, stigao mejl o postavljenim eksplozivnim napravama, kaže načelnik Školske uprave za grad Beograd Dragan Filipović.

Policija je u svim školama izvršila kontradiverzione preglede nakon kojih je utvrđeno da su dojave bile lažne. 

"Juče je nažalost opet stigao mejl o postavljenim eksplozivnim napravama u ukupno 240 škola sa teritorije grada Beograda. Nakon toga direktori su odmah i krenuli da me obaveštavaju, već u šest sati smo se čuli sa njima. Postupali smo po proceduri, obavestio sam kabinet Ministarstva prosvete. Uputili smo preporuku školama s obzirom na to da su odmah ekipe kolega iz MUP-a krenule na teren, da deca ostanu sa svojim nastavnicima jer imamo učenike koji su u produženom boravku i već su roditelji krenuli na posao. Sve škole su to uradile izuzev onih koji su dobili informaciju od MUP-a da će biti kasnije proveravane, pa su direktori nekih škola odlučili da nastavu organizuju u prepodnevnoj smeni - onlajn", rekao je Filipović.

On je naglasio da je do 14 časova završen pregled u svim školama od strane kolega iz MUP-a.

"Mi smo inače pre izvesnog vremena sa kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova imali sastanak zajedno sa direktorima gde smo dogovorili proceduru ukoliko stigne taj mejl, da direktori zovu svoju policijsku stanicu jer je tokom prethodnog perioda izvršena obuka kolega iz MUP-a i da imaju više ljudstva koje je spremno i obučeno za ovakve situacije. Na svu sreću opet su sve dojave bile lažne i nadamo se da se ovo zaista više neće ponavljati. To remeti situaciju u školama, unosi se nemir među decom, nastavnicima i roditeljima. Reč je o lažnim dojavama, ali stav ministarstva je da uvek postupamo po proceduri i verujemo da se ovo više neće događati”, rekao je Filipović.

E-Stock/Časlav Vukojčić

 

On je naglasio da su prošle nedelje, prosvetni savetnici Školske uprave, zajedno sa kolegama iz OŠ "Vladislav Ribnikar", izradili nastavni plan za ovakve okolnosti. 

Istakao je da su im nastavnici preneli inormaciju da su pojedini učenici već spremni da se vrate na nastavu. 

"Onda smo rekli da na nivou odeljenskih veća naprave operativni plan. On je već krenuo da se ostvaruje, pojedini nastavnici ih već uvode u nastavu. Naravno za ona odeljenja koja su najteže pogođena, koji su bili u tom odeljenju i u toj smeni za njih je drugačiji plan. Oni su još uvek na savetodavnim razgovorima sa kolegama iz Ministarstva zdravlja”, rekao je Filipović. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija