Društvo

Er Srbija uspostavila direktne letove do Geteborga i Kelna

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2023

-

09:59

Er Srbija uspostavila direktne letove do Geteborga i Kelna
TANJUG/AIR SERBIA/NEVENA TOMAŠEVIĆ - Copyright TANJUG/AIR SERBIA/NEVENA TOMAŠEVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Er Srbija je današnjim letom JU440 u 06:10 sati pokrenula direktnu liniju između Beograda i Geteborga, dok je samo pola sata kasnije, letom JU326 u 06:40 povezala glavni grad Srbije sa Kelnom. 

Nacionalna avio-kompanija će do novih destinacija u Švedskoj i Nemačkoj saobraćati tri puta nedeljno, tokom cele godine. 

Letovi do Geteborga, druge destinacije Er Srbije u Švedskoj, obavljaće se svakog ponedeljka, četvrtka i nedelje, dok će do Kelna nacionalna avio-kompanija saobraćati utorkom, četvrtkom i subotom. 

Inauguracioni letovi dočekani su na aerodromu Geteborg Landveter, drugom po veličini u Švedskoj, kao i na aerodromu Keln Bon, smeštenom na oko 15 kilometara jugoistočno od centra grada.

Svečanim ceremonijama prisustvovali su predstavnici Er Srbije i lokalnih aerodroma.

"Geteborg je važna tačka između Stokholma, Osla i Kopenhagena. Direktna linija do tog grada omogućava putnicima da brže i lakše stignu do severne Evrope. Uvođenjem Kelna u našu rastuću mrežu, proširili smo prisustvo u Nemačkoj na čak 10 destinacija. Do grada na Rajni već letimo sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, a od danas i sa Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, čime putnicima pružamo još veću mogućnost izbora prilikom planiranja putovanja", izjavio je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić.

Er Srbija omogućava dobre konekcije iz Geteborga i Kelna, preko srpske prestonice, do drugih gradova u svojoj mreži poput Atine, Beča, Bukurešta, Dubrovnika, Firence, Istanbula, Katanije, Larnake, Malte, Napulja, Palerma, Podgorice, Pule, Rijeke, Rima, Sarajeva, Skoplja, Sofije, Soluna,  Splita, Tivta, Tirane i Zadra, navedeno je u saopštenju Er Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija