Društvo

Bakarec u Skupštini govorio o navodnim prihodima glumaca, Trifunović: Ovo je poziv na linč

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/05/2023

-

19:44

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik vladajuće većine Nebojša Bakarec je u svom izlaganju u Skupštini izneo podatke za koje je tvrdio da su honorari glumaca koji su podržali proteste "Srbija protiv nasilja".

Bakarc je tokom sednice na kojoj se raspravlja o izveštaju REM-a sa posebnim osvrtom na izveštavanje o slučajevima nasilja u televizijskim programima naveo navodne visine honorara koje su od Telekoma dobili glumci Marko Janketić, Gorica Popović, Branislav Trifunović, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Svetlana Bojković, Gordan Kičić, Sergej Trifunović i Milan Marić. 

"Država sponzoriše i plaća sve redom glumce i oni su slobodni da glume i budu plaćeni od državnog Telekoma - svi ti glumci koji učestvuju na protestima", rekao je Bakarec. 

U nastavku sednice, poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta zapitao je odakle Bakarecu podaci o honorarima glumaca i odakle ideja da se čitaju bilo čiji honorari.

Glumac Branislav Trifunović je govor Bakareca okarakterisao kao poziv na linč i najavio podnošenje tužbe.

"Mislim da je cela ova zamena teza sa više nego lažnim podacima, sa time što neko to izgovara u Skupštini i što se imenom i prezimenom prozivaju glumci koji su svi podržali protest, mislim da je ovo dosta opasno", naveo je on za Euronews Srbija.

On je istakao i da ne misli da će biti neke reakcije države. Dodao je da će protiv Bakareca sigurno podneti tužbu i da će tada, ukoliko treba, izneti sve podatke. 

"Naravno da je protivzakonito govoriti takve stvari, ali niko od nas nema ništa protiv da kaže da su to sve višestruko puta uveličane stvari. Onom narodu koji živi u takvoj Srbiji i zna koliko para prima, i kad čuje da neki glumci dobijaju hiljade i hiljade evra, oni verovatno očekuju reakciju tog naroda da kad nas vide na ulici mogu sve i svašta da nam kažu. Stvarno mislim da je ovo poziv na linč. Da li ima ikog u ovoj zemlji da kaže dosta i da to više ne može da se radi zato što će sve otići, malo je reći, predaleko.", zaključio je Trifunović.

Euronews

Komentari (1)

Draganče

30.05.2023 12:00

A kako je to poziv na linč kad se objavi tvoja zarada? Pa jesi li ti to zaradio ili ukrao? Nema niko nista protiv da ti zaradjujes i milione, ako si talentovan i sposoban glumac, samo čini mi se da nisi i da zaradjujes kao nikad u životu, od projekata koje finansira, ta tako loša država koju pljujes. Malo licemerno...

Srbija