Društvo

Inspekcija utvrdila: Nije bilo vršnjačkog nasilja nad maloletnim K.K. osumnjičenim za masovno ubistvo u školi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/06/2023

-

16:36

Inspekcija utvrdila: Nije bilo vršnjačkog nasilja nad maloletnim K.K. osumnjičenim za masovno ubistvo u školi
Inspekcija utvrdila: Nije bilo vršnjačkog nasilja nad maloletnim K.K. osumnjičenim za masovno ubistvo u školi - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije donela je danas odluku da Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar ostaje škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije, biće izgrađen memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara koji su ubijeni 3. maja.

U saopštenju Vlade Srbije je navedeno da su nakon obavljenog vanrednog inspekcijskog nadzora u Oglednoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, potvrđena saznanja Centra za socijalni rad, Ministarstva prosvete i Ministarstva za brigu o porodici, da u ovoj školi nije bilo vršnjačkog nasilja u odnosu na maloletnog K.K.

Predsednik Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar Igor Đorđević rekao je za Euronews Srbija da roditeljima i deci jako bitno da škola ostaje škola, da će jedan deo biti pretvoren u memorijalni deo.

"Bili su nam danas i Norvežani, pokrenuta je inicijativa da se jedan deo škole pretvori u memorijalni deo, a da se ostatak škole rekonstruiše", rekao je Đorđević.

On je naveo da su roditelji dece iz Ribnikara bilo važno da deca iz Ribnikara ne budu ni na koji način obeležena i da se insistirali da se nađe rešenje koje će važiti za celu Srbiju.

"Ovo je najprihvatljivije rešenje i zbog dece koja mogu i koja ne mogu u školu", rekao je Đorđević.

Podsetimo, Vlada Srbije donela je odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, a da škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele.

Komentari (0)

Srbija