Društvo

Popović: Država čini sve da pomogne opštinama koje su pogođene poplavama

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2023

-

23:44

Popović: Država čini sve da pomogne opštinama koje su pogođene poplavama
Tanjug/Nebojša Raus - Copyright Tanjug/Nebojša Raus

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka pravde Maja Popović posetila je opštinu Topola i naglasila da država čini sve da pomogne građanima u opštinama pogođenim poplavama.

Kako je istakla, bujični vodotokovi u Topoli su napravili štetu i na stambenim objektima ali i pomoćnim zgradama u dvorištima. 

Popović je rekla da su u budžetu obezbeđena sredstva za sanaciju stambenih objekata.  

"Danas sam na sastanku u opštini Topola od predsednika opštine čula da postoje problemi sa putnom infrastrukturom, posebno u ovom voćarskom kraju i da je neophodno obezbediti sredstva za sanaciju tih puteva kako bi voćari mogli da nesmetanu prodaju i izvezu svoje proizvode", rekla je Popović.

Ona je meštanima Topole poručila da su svi članovi Vlade kao i premijerka uz svoje građane uvek a naročito u teškim situacijama.

Tanjug/Nebojša Raus

 

Popović je takođe obišla domaćinstvo Vojislavke Mirković Šebek, čija je kuća pretpela štetu od poplava. 

Predsednik opštine Topola Vladimir Radojković se u ime svih meštana Topole zahvalio ministarki kao i svim članovima Vlade koji, kako je istakao, nesebično pomažu građanima, naročito tokom vanredne situacije koja je u ovoj opštini proglašena usled elementarnih nepogoda.

"Imamo dosta ugroženih domaćinstava kako u gradskom području tako i u selima. Najveća šteta je na makadamskim putevima koji su prilazni putevi domaćinstvima i od njih u velikoj meri zavisi normanlno funkcionisanje. Procene štete se završavaju i oko 270 miliona dinara je šteta na celoj teritoriji Topole", rekao je Radojković i dodao:

"Ja bih zamolio nadležne da pomognu i našim poljoprivrednicima i usmere posebnu pažnju na štete koje su nastale u poljoprivredi. Ovo je već treća, četvrta godina kako nas nesreće pogađaju, prošle godine smo isto imali vanrednu situaciju zbog olujnog vetra kao i zbog suše. Tako da je ministarka danas imala prilku da se uveri na terenu da je pomoć potrebna".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija