Društvo

Sunčano vreme prvog dana vikenda kao uvod u toplotni talas koji nas čeka sledeće nedelje

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

08/07/2023

-

08:19

Sunčano vreme prvog dana vikenda kao uvod u toplotni talas koji nas čeka sledeće nedelje
Sunčano vreme prvog dana vikenda kao uvod u toplotni talas koji nas čeka sledeće nedelje - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

U većem delu zemlje danas će biti pretežno sunčano, a samo je još ponegde na istoku i jugoistoku Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak. 

Vetar slab i umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 19 stepeni, a najviša od 27 do 30.

U Beogradu će biti pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 1, a najviša oko 29 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti pretežno sunčano i sve toplije, naročito sledeće sedmice, kada će maksimalna temperatura u većini mesta biti od 32 do 37 stepeni.

Uspostavljanje anticiklona iznad centralne Evrope od petka pa sve do kraja sledeće nedelje doneće nam pravo letnje vreme, rekla je meterološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. Dodala je da, s obzirom da nam predstoje tropski dani, možemo da kažemo da je na pomolu prvi toplotni talas ove godine

"Na nebu iznad Srbije oblaka skoro i da neće biti. Upravo će zbog toga UV indeks prelaziti vrednost 10 i 11 što znači da je UV zračenje veoma opasno. Od 10 pa sve do 17 časova napolje nemojte izlaziti bez zaštitnog UV faktora, kao ni bez šešira i naočara za sunce. Maksimalna temperatura će već u ponedeljak dostizati 34 stepena", rekla je Gojković. 

Komentari (0)

Srbija