Društvo

Cisterne sa vodom za piće na najprometnijim mestima u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/07/2023

-

12:18

Cisterne sa vodom za piće na najprometnijim mestima u Beogradu
Fonet/Marko Dragoslavić - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Grad Beograd i Gradski štab za vanredne situacije započeli su da preduzimaju preventivne mere u uslovima visokih temperatura, a od danas cisterne sa vodom za piće će u najtoplijem delu dana biti postavljene na nekim od najprometnijih mesta u gradu.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za područje Beograda na visoke temperature do 20. jula, kada su prognozirane temperature od 38 do 40 stepeni Celzijusa, a očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama od 22 do 24 stepena, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju.

U narednom periodu, počev od danas, u danima kada su prognozirane ekstremne temperature, cisterne sa vodom za piće će u najtoplijem delu dana biti postavljene na Trgu Nikole Pašića, na Trgu Republike kod TC "Staklenac", na Zelenom vencu, na Beogradskom sajmu- smer ka Čukarici, kod GO Novi Beograd, kod kružnog toka uz zgradu ove opštine, kao i u Ulici cara Dušana u Zemunu, kod okretnice linija javnog gradskog prevoza.

Takođe, biće omogućen i neometan rad svih javnih česmi i fontana na teritoriji grada Beograda, koje su u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija" i JKP-a "Zelenilo – Beograd". Gradske fontane, javne česme, kao i platoi na kojima su one postavljene svakodnevno se održavaju i kvalitet vode sa javnih česmi koje se snabdevaju vodom iz gradskog vodovoda uporedo kontrolišu JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" i Gradski zavod za javno zdravlje.

"Još jednom apelujemo na sve naše sugrađane da racionalno koriste vodu za piće, kako bi se očuvao sistem vodosnabdevanja u gradu", navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija