Društvo

Mali Lav Teodorović primiće uskoro najskuplji lek o trošku države

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2023

-

14:38

Mali Lav Teodorović primiće uskoro najskuplji lek o trošku države
Mali Lav Teodorović primiće uskoro najskuplji lek o trošku države - Copyright Budi human

veličina teksta

Aa Aa

Lav će u najkraćem roku dobiti lek, a država će donirati ostatak novca koji je potreban, potvrdila je za Tanjug majka dečaka  Sonja Teodorović.

Navela je i da je potrebno neko vreme da lek stigne u Srbiju, a Lav, kome je dijagnostikovana spinalna mišićna atrofija, terapiju dobiti u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj.

"Direktorka Republičkog fonda Sanja Škodrić mi je potvrdila ono što smo sinoć mogli da naslutimo, a to je da će Lav u najkraćem roku dobiti lek, imam obećanje da će to biti što pre. Lav je i dalje u treningu, radi punom parom, sad smo i mi oko njega motivisaniji i ne dopuštamo da bilo šta krene po zlu", rekla je Teodorović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć da će za dva ili tri meseca biti donet pravilnik o tome da država finansira lečenje za petoro do osmoro dece obolelih od spinalne mišićne atrofije kojima su potrebni skupi lekovi iz inostranstva, kao što je slučaj sa dečkom iz Novog Sada Lavom Teodorovićem, kome treba lek koji košta 1,7 miliona evra.

On je gostujući na TV Pink rekao da je doneta odluka i da se za svu decu u Srbiji po rođenju rade genski testovi i skrining za spinalnu mišićnu atrofiju.
 

Komentari (0)

Srbija