Društvo

Gužve na graničnim prelazima: Najviše se čeka na Kelebiji i Batrovcima, najmanje na Preševu

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2021

-

07:37

Gužve na graničnim prelazima: Najviše se čeka na Kelebiji i Batrovcima, najmanje na Preševu
Granični prelaz Gradina - Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić

veličina teksta

Aa Aa

Danas se na graničnim prelazima očekuje manji broj vozila u odnosu na predhodne dane, ali će on sigurno i dalje biti pojačan na autoputevima iz pravca Mađarske i Hrvatske ka Bugarskoj i Makedoniji kao i na putevima koje vode ka Crnoj Gori.

Na graničnom prelazu Preševo putnička vozila se zadržavaju jedan sat, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Zadržavanja za kamione su na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu se čeka 90 minuta, na graničnom prelazu Kelebija na izlazu 120 minuta, dok se na graničnom prelazu Batrovci, izlaz čeka, 120 minuta.

Povremeno jači pljuskovi kiše, praćeni jakim vetrom, i danas mogu donositi veću količinu vode na kolovoz, a tada je i vidljivost često slabija, što vozačima često dodatno otežava vožnju. 


Na putevima u šumskim područijima učestali su odroni, ali je prisutna opasnost i od nanosa zemlje koje bujične vode ostavljaju za sobom, zato vozite sporije i pažljivije kako bi imali dovoljno vremena da bezbedno reagujete, savetuje AMSS.

Komentari (0)

Srbija