Društvo

U beogradskim studentskim domovima 9.258 mesta, prijave brucoša od 1. septembra

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2023

-

15:33

U beogradskim studentskim domovima 9.258 mesta, prijave brucoša od 1. septembra
Studentski dom 4. april - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Studentima iz unutrašnjosti, koji će pohađati studije na nekom od beogradskih fakulteta o trošku budžeta Srbije, na raspolaganju je 9.258 mesta u 14 beogradskih domova za smeštaj studenata, a prijave brucoša počinju 1. septembra.

Rok za prijavljivanje za mesto u nekom od studentskih domova u Beogradu za studente prve godine počinje 1, a završava se 15. septembra i prijave sa potrebnom konkursnom dokumentacijom podnose se Službi smeštaja u Studentskom domu „Karaburma", navodi se u dokumentu konkursa Ustanove studentski centar Beograd.  

Za studente ostalih godina studija rok za prijave će biti moguć od 15. septembra do 31. oktobra, dok će za studente drugog i trećeg stepena studija prijave trajati od 1. oktobra do 6. novembra. 

Nakon isteka roka za prijavljivanje na konkurs, na osnovu dostavljene dokumentacije, utvrđuje se redosled kandidata za prijem u ustanovu na osnovu uspeha ostvarenog u prethodnom školovanju i socijalno-ekonomskog statusa  porodice.

Cene smeštaja i ishrane u studentskim domovima za studente koji se finansiraju iz budžeta Srbije kreću se od 1.300 do 3.190 dinara mesečno, zavisno od kategorije i broja studenata u sobi. 

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvrđuje cene smeštaja i ishrane za studente koji se finansiraju iz budžeta Srbije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija