Društvo

Senat Beogradskog univerziteta odobrio povećanje broja studenata na nekim studijskim programima

Komentari

Autor: Tanjug

12/07/2023

-

15:15

Senat Beogradskog univerziteta odobrio povećanje broja studenata na nekim studijskim programima
Senat Beogradskog univerziteta odobrio povećanje broja studenata na nekim studijskim programima - Copyright Tanjug/Filip Krainčanić

veličina teksta

Aa Aa

Senat Univerziteta u Beogradu na današnjoj sednici doneo je nekoliko odluka u vezi sa upisom studenta za školsku 2023/2024. godinu, a pored ostalog na dva studijska programa na Ekonomskom fakultetu biće povećan broj studenata.

Odlučeno je da studijski program master akademskih studija Ekonomija, poslovno upravljanje i statistika za nastavnike na srpskom jeziku za koji je potrebno da se skupi 60 ESPB bodova upisuje 25 studenata - 10 budžetskih, a 15 samofinansirajućih.

Takođe, proširen je broj studenata za upis studijskog programa Forenzičko računovodstvo od 60 ESPB bodova, a koji će moći da upiše 50 samofinansirajućih studenta.

Kada je reč o studijskom programu osnovnih strukovnih studija zubni tehničar-protetičar na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, moći će da se upiše 30 samofinansirajućih studenata.

Na današnjoj sednici, Senat je doneo i odluku o dopuni odluke o raspisivanju konkursa za upis studenata na sve vrste i stepene studija na Univerzitetu u Beogradu, za školsku 2023/2024. godinu.

Raspravljalo se i o donošenju odluke o nagradi za najbolje studentske naučno-istraživačke i stručne radove sa grupacija fakulteta u 2022. godini, smernicama Univerziteta u Beogradu za upravljanje intelektualnom svojinom i transferom znanja i tehnologija, kao i o donošenju pravilnika o radu Odbora za rodnu ravnopravnost.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija