Društvo

RHMZ: Olujno nevreme poharalo delove Srbije, čeka se jutro za procenu štete

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/07/2023

-

08:33

RHMZ: Olujno nevreme poharalo delove Srbije, čeka se jutro za procenu štete
RHMZ: Olujno nevreme poharalo delove Srbije, čeka se jutro za procenu štete - Copyright Tanjug/Branko Lukić, GZNS, RTV Kraljevo, Tamara Brkušanin

veličina teksta

Aa Aa

Nevreme koje je sinoć pogodilo delove Srbije najveće posledice ostavilo je na području Vojvodine. U Novom Sadu je poginulo dvanaestogodišnje dete, a tokom noći je u KCV zbrinuto 30 pacijenata. Nastradala je i žena u požaru u Kovačici, kao i muškarac u Bačkoj Palanci koji je pokušao da skloni strujne kablove koji su mu pali na kapiju. Pripadnici Sektora za vanredne situacije su spasili ukupno pet osoba. Leteli su krovovi i crepovi, padali su kranovi i drva, a porušeni su mnogi bilbordi i saobraćajni znaci. Kako se oluja premeštala, bez struje su sinoć ostali i delovi Temerina, Žablja, Futoga i Zrenjanina.  

Ključni događaji:

  • U delovima Srbije nevreme praćeno gradom
  • Olujno nevreme sinoć je pogodilo delove Srbije, a najviše je na udaru bila Vojvodina
  • U Novom Sadu je poginulo dvanaestogodišnje dete
  • U Kovačici žena preminula u požaru nakon udara groma, u Bačkoj Palanci muškarac nastradao kada je pokušao da skloni strujne kablove
  • Pripadnici Sektora za vanredne situacije spasili su pet osoba
  • Utvrđuje se šteta od nevremena u gradovima, a leteli su krovovi i crepovi, padali su kranovi i porušeni su bilbordi i saobraćajni znaci 
  • Vanredna situacija na snazi je u šes gradova i opština
  • Oluja je moguća i danas, na snazi je narandžasti meteoalarm

RHMZ: Olujno nevreme se preko Banata i Šumadije premešta na istok

Jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila severnu i zapadnu Srbiju uslovljavaće intenzivne pljuskove sa jakom grmljavinom, ponegde gradom i kratkotrajno olujnim vetrom sa udarima od 70 do 100 km/h koji mogu pričiniti značajnu materijalnu štetu, ima tendencija premeštanja preko područja Šumadije i Banata dalje na istok.

Na području Beograda biće oblačno sa kišom i lokalno intenzivnim pljuskovima sa jakom grmljavinom i kratkotrajno olujnim vetrom u zoni jakog pljuska.

Kiša i grmljavina nad Beogradom, delovi grada bez struje

Prestonicu Srbije večeras je zahvatio pljusak praćen jakom grmljavinom. Pojedini delovi grada poput Blokova 21 i 22 i Vidikovca ostali su bez struje.

Jako nevreme u Zaječaru i Boru

Šire područje Bora i Zaječara zahvatila superćelijska oluja sa jakim gradom, gromovima, olujnim vetrom i veoma obilnim pljuskovima. Centar Zaječara je pod vodom, ulice su poplavljene.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Grad je večeras pričinio štetu i u opštini Požega

Grad je večeras pričinio štetu i u opštini Požega. Najviše je stradalo selo Roge, u kojem su, prema rečima predsednika opštine, stradali crepovi praktično na objektima u celom selu. Međutim, razmere štete od noćnog gradonosnog oblaka će se videti sutra, po danu.

Prvi izveštaji ukazuju na veliku štetu na stambenim objektima u Rogama, gde su stradali i voćnjaci i usevi. Grad je padao i u još dva sela, ali će ujutru biti sagledane razmere štete.

Na beogradskom aerodromu snazi zabrana snabdevanja gorivom zbog grmljavine

Zbog grmljavine usled najavljenih vremenskih nepogoda, na beogradskom aerodromu je od 21 časa aktuelna zabrana snabdevanja aviona gorivom, u skladu sa odredbama Zakona o vazdušnom saobraćaju i propisanoj bezbednosnoj proceduri, saopšteno je večeras sa aerodroma ''Nikola Tesla''. 

''Napominjemo da ovo ne znači da je aerodrom zatvoren za saobraćaj'', navodi se u saopštenju.

 Kada vremenski uslovi dozvole, zabrana snabdevanja gorivom će biti stavljena van snage, a letovi će nastaviti da saobraćaju redovno, dok avio-kompanije prave prioritete za snabdevanje gorivom na svojim letovima, dodaje se. 

RHMZ: Stiže novo nevreme, praćeno vetrovima od 100 kilometara na sat

Kako su najavili iz RHMZ-a, tokom večeri se očekuje novo grmljavinsko nevreme sa područja Slavonije, Bosne i Hercegovine i dolinom Save, u pretežno zapadnoj struji premestiće se ka zapadu Srbije, pa se nakon 20 sati prvo u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji očekuju intenzivni pljuskovi sa jakom grmljavinom, gradom i kratkotrajno olujnim vetrom sa udarima i oko 100 km/h koji može pričiniti značajnu materijalnu štetu, ugrožavajući bezbednost ljudi, životinja i imovine.

https://www.rain-alarm.com/

 

Grad u dva navrata padao na teritoriji Arilja

Nakon oluje praćene gradom koja je oko 17 časova pogodila Arilje i nanela štetu, pre svega na zasadima maline, oko 19.30 ovu opštinu ponovo je pogodila gradonosna oluja.

"Drugi put u istom danu grad je padao u Arilju. Ovoga puta je trajao kraće nego u prvom naletu, negde oko desetak minuta. I sada su ledenice bile i do veličine jajeta", rekao je za Tanjug Marko Brkić.

Grad je u drugom navratu pogodio širi centar Arilja, a kolika je ukupna pričinjena materijalna šteta biće poznato u narednim danima kada komisije za procenu izađu na teren. Inače, u ariljskom kraju još uvek traje berba malina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

RHMZ: Upozorenje za Šumadiju, Pomoravlje i Braničevski okrug

Na području Šumadije, Pomoravlja i Braničevskog okruga u narednih sat vremena intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i gradom sa tendencijom premeštanja ka istoku, saopštio je RHMZ u 20.10.

RHMZ: Nevreme se premešta ka Pirotu i Leskovcu, Beogradu i Banatu

Jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila područje Niškog okruga, Niš sa okolinom, uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, pojavu krupnog grada i olujni vetar u zoni pljuska i u narednih pola sata, sat imaće tendenciju premeštanja dalje ka Pirotu i Leskovcu, upozorio je RHMZ.

Takođe, jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila područje Srema uslovljavajući intenzivne pljuskove sa grmljavinom, pojavu grada i kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni pljuska u narednih pola sata, sat imaće tendenciju premeštanja dalje ka području Beograda i juga Banata.

Jak grad i nevreme načinili štetu u Kraljevu

Kraljevo je danas posle podne pogodilo jako nevreme, tokom kojeg je krupan grad izazvao značajnu materijalnu štetu. Grad je padao oko pet minuta u kontinuitetu. Prvo je krenuo jak vetar, posle kiša, a onda i krupan grad. Velika je šteta na usevima, posebno kod onih koji se bave proizvodnjom maline koja je u jeku berbe.

Ledenice koje su padale sa neba, zabelele su ceo grad, ali i izazvale veliku materijalnu štetu.  

Od količine grada koji neumorno padao, dvorišta su se zabelela kao da je padao sneg. Grad je oštetio krovove kuća i objekata u kraljevačkim selima, ali i probleme u saobraćaju i lomio šoferke na automobilima. 

Krupan grad naneo je veliku štetu pre svega poljoprivrednim usevima, a ponovo su najviše stradali Oplanići, Grdica, Miločaj, Obrva, ali i deo grada gde su najviše uništeni automobili.

Euronews Srbija

Nevreme praćeno gradom zahvatilo i područja oko Trstenika i Niša

Euronews Srbija

Nevreme praćeno gradom veličine tri do četiri centimetra zahvatilo je i Trstenik i Niš i okolna mesta uništavajući useve. Oštećeni su i brojni automobili, fasade, krovovi.

U 15 minuta iznad Niša su se nadvili crni oblaci, najpre kiša i vetar, a potom i grad veličine lešnika. Sve se stišalo za 15-20 minuta, ali su ulice pune vode i lišća.

Novo upozorenje RHMZ

RHMZ je u 17.53 izdao upozorenje da će se i u narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost koja je uslovljavala intenzivne pljuskove sa grmljavinom, pojavu krupnog grada i olujni vetar u zoni pljuska, zadržati na području Raškog i Rasinskog okruga i imaće tendenciju premeštanja ka Topličkom i Niškom okrugu.

Nevreme pogodilo Čačak, krupan grad naneo veliku štetu

Jako olujno nevreme praćeno gradom nešto posle 16 časova pogodilo je teritoriju grada Čačka, ovoga puta na udaru su bila kablarska sela, ali i sela u podnožju planine Jelice - Ježevica, Viljuša, Vapa, Zablaće, Trnava.  Krupan grad naneo je veliku štetu pre svega poljoprivrednim usevima. 

 

"Grad veličine kokošijeg jajeta padao je nekih pet minuta u kontinuitetu, oluja je krenula odjednom čitav dan su meteorolozi najavljivali, ali smo se nadali da će nas preskočiti. Prvo je krenuo jak vetar, posle kiša, a onda i krupan grad koji ovako nije padao sigurno poslednjih par godina. Velika je šteta na usevima, posebno kod onih koji se bave proizvodnjom maline koja je u jeku berbe", ķažu meštani čačanskog sela Ježevica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

U delovima Srbije nevreme praćeno gradom

Olujno nevreme pogodilo je danas posle podne veliki deo Srbije. Nevreme je, između ostalog, zahvatilo Zlatiborski okrug, Kopaonik, Moravički okrug, Raški i Rasinski, a izdato je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda za Toplički i Niški okrug.

Oblačnost, koja je na području Moravičkog okruga uslovljavala jake pljuskove sa grmljavinom, lokalnu pojavu grada i olujni vetar u zoni pljuska, širila se i premeštala ka Kraljevu i okolini, kao i jugu Šumadije.

U Kraljevu je nekoliko minuta duvao jak vetar, a padala je i kiša praćena gradom, javlja RTS.
Grad i jak vetar lomili su stakla na automobilima, ima i palog drveća, a građani prijavljuju i štetu na crepovima.

U Leskovcu je padala kiša praćena gradom. Desetak minuta padao je grad veličine graška i nešto kraće veličine lešnika.

Jako olujno nevreme praćeno gradom nešto posle 16 časova pogodilo je teritoriju grada Čačka, ovoga puta na udaru su bila kablarska sela, ali i sela u podnožju planine Jelice - Ježevica, Viljuša, Vapa, Zablaće, Trnava.

Krupan grad naneo je veliku štetu pre svega poljoprivrednim usevima. MUP Srbije još jednom je apelovao na građane da se pridržavaju mera tokom nevremena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Upozorenje RHMZ: Moguća oluja u tri okruga

RHMZ je u 16 časova izdao upozorenje da će unarednih sat vremena na području Zlatiborskog okruga (Kosjerić i okolina Užica), kao Rasinskog (okolina Kruševca) jak konvektivni razvoj uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuska.

Takođe, na području Topličkog okruga (Blace i okolina) jak konvektivni razvoj uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuska. Ova oblačnost će imati tendenciju širenja i premeštanja ka Kuršumliji i Prokuplju, navodi RHMZ.

Apel da se jave svi koji žele da pomognu u otklanjanju posledica oluja u Novom Sadu 

Sa današnje sednice gradskog Štaba za vanredne situacije upućen je poziv da se jave svi građani i privatna preduzeća koji žele da pomognu u otklanjanju posledica oluja koje su u sredu i sinoć zahvatile teritoriju Novog Sada. 

Kako je izjavio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, na sednici Štaba za vanredne situacije urađen je presek stanja zbog sinoćnjeg nevremena, koje je bilo jače nego u sredu, i donet zaključak kojim se za pomoć u sanaciji pozivaju svi građani i privatna preduzeća koji to žele.

"Gledaćemo da po svakoj mesnoj zajednici primamo zahteve i prijave ljudi koji hoće da pomognu i uključe u sanaciju štete", rekao je Đurić. 

U saopštenju iz Kabineta gradonačelnika precizirano je da je jednoglasno usvojen zaključak da se pozovu društveno odgovorni privredni subjekti koji raspolažu mehanizacijom i koji žele da uzmu učešće u pružanju pomoći u otklanjanju posledica oluja koje su zahvatile teritoriju Grada Novog Sada.

Tanjug/Nenad Mihajlović

 

Kako je navedeno, obezbeđena je posebna telefonska linija 021 4882 777 na kojoj će biti organizovana svakodnevna dežurstva u periodu od 8 do 20 časova, a po potrebi i duže kako bi se evidentirali privredni subjekti ko žele da uzmu učešće u pružanju pomoći.

Takođe u prostorijama mesnih zajednica obezbediće se svakodnevno dežurstvo u periodu od 8 do 20 časova, a po potrebi i duže, a građanima su dostupne telefonske linije mesnih zajednica za prijavu posledica.

Zatvaraju se svi parkovi u Novom Sadu zbog sanacije štete

Orkanska oluja, koja je sinoć ponovo pogodila Novi Sad, polomila je i iščupala veliki broj stabala drveća u drvoredima i gradskim parkovima, a zbog sanacije posledica štete svi gradski parkovi biće zatvoreni za posetioce dok se ne ukloni oboreno i polomljeno drveće, saopštilo je novosadsko Gradsko zelenilo.

Iz ovog javnog preduzeća su saopštili da je neophodno da se ukloni i veliki broj grana koje je vetar polomio i koje vise sa drveća i mogu predstavljati opasnost po prolaznike. Svi parkovi biće ograđeni trakama za opasnost, a na građane se apeluje da ne ulaze u parkove dok se ne saniraju sve posledice oluje.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

"U Bačkoj Palanci nema stambene zgrade ili objekta koji nije oštećen"

Prema rečima predsednik opštine Bačka Palanka Branislava Šušnice, u poslednja 72 sata je to mesto dva puta pogođeno snažnim olujnim vremenom praćenim kišom, a već pri prvom olujnom udaru bilo je preko 500 prijava građana u vezi sa velikim oštećenjima na njihovim stambenim objektima. 

Šušnica je, takođe, izjavio da su sve komunalne službe, šumska uprava i privatna preduzeća iz Bačke Palanke, Novog Sada, Vrbasa i Rume, kao i dobrovoljna vatrograsna društva i Sektor za vanredne situacije, na terenu i da skupljaju podatke o šteti koja je nastala u novoj orkanskoj oluji.

Dodao je i da ekipe traže način na koji da saniraju štetu, kao i da građani samostalno prijavljuju adrese na kojima je potrebna sanacija i da su ekipe poslate i na prijavljenim mestima. 

"Prioritet će nam biti javne ustanove da bi do 1. septembra deca krenula u škole i mališani u vrtiće, jer u Bačkoj Palanci nema stambene zgrade i objekta koji nije oštećen. Sve javne ustanove i stambene zgrade pretrpele su velika oštećenja i zato kažem da se nadam da se neće ponoviti ta oluja koju nam i za večeras najavljuju", rekao je Šušnica. 

Najveću štetu pretrpelo je naselje Sinaj u okolini Bačke Palanke gde su, prema rečima Šušnice, leteli mnogi krovovi i fasade, a takođe su pogođeni i Obrovac, Nova i Stara Gajdobra, kao i Čelarevo, Mladenovo, Karađorđevo.

Vanredna situacija u šest gradova i opština

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, tokom olujnog nevremena protekle noći imali su ukupno 96 intervencija u kojima je spaseno 10 osoba u Novom Sadu i dve u Bačkoj Palanci, dok su dve osobe zadobile povrede, a jedan muškarac u Bačkoj Palanci je smrtno stradao.

Trenutno je na snazi šest vanrednih situacija: na celoj teritoriji grada Novog Sada i Sremske Mitrovice, kao i opština Šid, Ruma, Irig i Sečanj, navodi se u saopštenju MUP-a.

Tokom protekle noći bilo je angažovano ukupno 236 vatrogasaca-spasilaca sa 109 vozila, a od ukupnog broja intervencija 72 su bile uklanjanje stabala, tri gašenja požara izazvanih udarom groma i devet ostalih intervencija.

Od početka olujnog nevremena, od 19. jula, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica imali su ukupno 343 intervencije od kojih su 254 intervencije uklanjanja oborenih stabala, 24 intervencije gašenja požara izazvanih udarom groma i 32 ostale intervencije (uklanjanje limenih krovova i ostalo).

Poginuo muškarac u Bačkoj Palanci kada je pokušao da skloni strujne kablove

Jedan muškarac stradao je tokom nevremena u Bačkoj Palanci, kada je pokušao da skloni strujne kablove koji su pali na njegovu kapiju, izjavio je predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica. 

Šušnica je za Tanjug naveo da je muškarac (1957. godište) uzeo u petak kablove golom rukom, zbog čega je doživeo strujni udar i poginuo na licu mesta. 

Šušnica je apelovao na građane da ne diraju strujne kablove i da ne uklanjaju oborena stabla sami. 

Kako izgledaju psoledice nevremena u Novom Sadu?

Nepogode moguće i danas: Crveni meteoalarm u Zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju

U Zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju na snazi je crveni meteo-alarm zbog mogućnosti vetra i grmljavine, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). U ostalom delu zemlje na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme. Opširnije u posebnoj vesti.

Nadležne službe uklanjaju oboreni kran u Novom Sadu

Oluja je oborila kran na gradilištu na Detelinari u Novom Sadu, na uglu Veselina Masleše i Kopernikove ulice. Oboreni kran je oštetio tri susedne zgrade, a srećom, povređenih nije bilo. Radnici nadležnih službi i policija su na terenu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

Đurić: Zadesilo nas stravično nevreme, gore nego što je bilo pre dva dana, sve ekipe su na terenu

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić izjavio je da su, posle jake oluje sve ekipe na terenu i da pomažu i građani i privatne kompanije. 

"Sve službe su na terenu i rade na raščišćavanju saobraćajnica i javnih površina, kako bi se obezbedilo normalni funkcionisanje Grada", napisao je Đurić na Instagramu.

On je za RTS rekao da je nezapamćena oluja koja je u petak uveče zahvatila Novi Sad bila jača nego pre dva dana i da je odnela jedan život. On je istakao da je Novi Sad zadesilo stravično nevreme, elementarna nepogoda. 
"Teško je, borimo se, ali ono što je važno sve ekipe su na terenu što se tiče javno komunalnih preduzeća i privatnih kompanija. Fizička lica nam takođe pomažu kako bismo što pre prevazišli situaciju u kojoj smo se našli. Nažalost, desio se tragičan događaj jedno dete je nastradalo, ovim putem upućujem saučešće porodici kojoj je u ovom trenutku najteže", rekao je Đurić. 

Dodao je da će se utvrditi materijalna šteta kako bi je što pre sanirali i istakao je da je najkritičnija tačka u gradu kod sajma.

Đurić je naveo da EPS radi na sposobljavanju i vraćanju struje svim domaćinstvima, pošto je mnogo stabala palo na dalekovode, jedan čak i na Sentandrejski most. 

"Gore je nego što je bilo u sredu. Ja sam već dva sata na terenu, borimo se da što pre vratimo da funkcioniše kako treba", rekao je Đurić.

Žena poginula u požaru posle udara groma u Kovačici

U požaru koji je noćas izbio u kući u Kovačici poginula je jedna žena, potvrđeno je za Euronews Srbija u Policijskoj upravi Pančevo. Do požara je došlo nakon što je grom udario u krovnu konstrukciju kuće.

Šteta od nevremena i u Sečnju

Oluja je sinoć protutnjala i kroz Sečanj gde je načinjena velika materijalna šteta. Padali su krovovi sa kuća i objekata i pregradni zidovi između dvorišta. Meštani prijavljuju očtećenja. 

Euronews Srbija

 

Šta se zna o poginulom dečaku iz Novog Sada?

Dvanaestogodišnji dečak poginuo je sinoć u Ulici Vuka Mandušića u Novom Sadu. Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali je u 21.45 konstatovana smrt, a istraga će pokazati šta je uzrok. 

Prema nezvaničnim informacijama RTS-a, reč je o dečaku koji je oko 18 časova izašao iz kuće i kada je počelo nevreme došao je do adrese na kojoj mu stanuje tetka.

Nakon što se čuo vrisak, komšije su dečaka zatekle ispod prozora zgrade, pored gasnih instalacija koje su varničile, odakle su ga premestili do dolaska hitne pomoći.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije spasili pet osoba

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Luka Čaušić izjavio je da su pripadnici tog sektora spasili petoro ljudi kada je veliko nevreme pogodilo severni deo Srbije.  

"Imamo jedno povređeno lice, spasioci su izvukli ženu iz kioska u Novom Sadu, na koji je palo drvo. Spasili su još četiri osobe, tako da imamo pet spasenih lica tokom poslednja dva časa", rekao je Čaušić za Tanjug. 

On je dodao da je Sektor u koordinaciji sa Hidrometeorološkim zavodom Srbije. 

Katastrofalne posledice nevremena u Novom Sadu - poginulo dvanaestogodišnje dete

Usled posledica jakog nevremena u Novom Sadu je stradalo 12-ogodišnje dete, za sada nije poznato da li je reč o strujnom udaru ili udaru groma, to će pokazati obdukacija koja je hitno naložena.  Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali nažalost bezuspešno. 

Tokom noći je u Kliničkom centru Vojvodine zbrinuto 30 pacijenata. 

Printskrin/Facebook/Radio 021 Novi Sad

 

Pala je jedna trafika u kojoj se nalazila radnica, nju su spasili vatrogasci i još nije poznato u kakvom je stanju, pošto se čeka informacija od Hitne pomoći. 

Simbol Novog Sada, drvo Koprivić staro 150 godina, koje je bilo pod zaštitom države kao spomenik prirode prve kategorije, nije izdržalo oluju i srušilo se.  

Tanjug/Nenad Mihajlović

 

Bilo je obaranja stabala u skoro svim delovima grada, što je prouzrokovalo velike gužve u saobraćaju. Dežurne ekipe su radile celu noć kako bi glavne saobraćajnice bile prohodne za saobraćaj. 

U naselju Detelinara pao je kran, a krovna konstrukcija Novodskog sajma obrušila se na deo Hajduk Veljkove ulice i ona je i dalje blokirana za saobraćaj. Radi se na otklanjanju te štete. 

U pojedinim prigradskim naseljima i dalje nema struje i radi se na tome da taj problem bude rešen. Tu su leteli crepovi, krovovi, limovi, oštećena je škola u Novom naselju. 

Odvaljene su i gradske autobuske stanice, bilbordi, saobraćajni znaci. Ukupna šteta od nevremena će tek biti utvrđena. 

Velika šteta u Bačkoj Palanci

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić, zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, obišao je sinoć Bačku Palanku, koja je pretrpela veliku štetu nakon popodnevnog olujnog nevremena.

"Po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića došao sam u Bačku Palanku upravo da obiđem meštane i da na licu mesta utvrdimo razmere posledica koje je ovo nevreme ostavilo", rekao je Čaušisć.

On je istakao da su pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije mali najviše intervencija upravo u ovom okrugu, u Novom Sadu i Bačkoj Palanci, gde su spasili pet lica i na nekoliko lokacija pomagali u saniranju posledica i uklanjanju palih stabala kojise vide i u Bačkoj Palanci, koja je pretrpela velike posledice, saopšteno je iz MUP-a.

Nakon posete Bačkoj Palanci, Čaušić je obišao i Čelarevo koje je takođe pretrpelo veliku štetu i dodao da je ministar Gašić naložio da, se, pored pripadnika Sektora za vanredne situacije, uključe i pripadnici policije kako bi pružili svu potrebnu pomoć našim graćanima, kao i da će pripadnici MUP ostati na terenu i noćas kao i sutra kada su najavljene nove padavine. 

Komentari (0)

Srbija