Društvo

Nova upozorenja RHMZ: Kiša, toplotni talas, pa oluja i zahlađenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/07/2023

-

17:26

Nova upozorenja RHMZ: Kiša, toplotni talas, pa oluja i zahlađenje
Nova upozorenja RHMZ: Kiša, toplotni talas, pa oluja i zahlađenje - Copyright Tanjug/Zoran Žestić, Branko Lukić, Marko Đoković, AP/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Republički hdrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje po kome se danas na jugu i zapadu Srbije očekuju vremenske nepogode. 

Iako se u većem delu Srbije danas očekuje stabilizacija vremena, na jugu zemlje jaki izolovani grmljavinski razvoji usloviće lokalno krupan grad veći od pet centimetra u prečniku i kratkotrajni olujni vetar i lokalno veću količinu padavina (vioe od 20 milimetara ) za kratko vreme.

RHMZ takođe upozorava i da će Srbiju početkom nedelje zahvatiti toplotni talas s visokim temperaturama. Prema upozorenju u većini mesta temperatura će u ponedeljak dostići od 34 do 37 °C, dok će u utorak u centralnoj i južnoj Srbiji biti još toplije - od 37 do 40 °S.

Potom sledi nagla promena vremena. U utorak krajem dana na severu, a u sredu i u ostalim krajevima stižu kišua, pljuskovi, grmljavina i pad temperature za oko 15 stepeni.

"U zoni grmljavinskih razvoja očekuju se grad, kao i olujni vetar koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine , odnosno više od 28 metara u sekundi.

Komentari (0)

Srbija