Društvo

Upozorenje RHMZ: Nagla promena vremena, stižu obilne padavine i orkanski vetrovi

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

25/07/2023

-

21:49

Upozorenje RHMZ: Nagla promena vremena, stižu obilne padavine i orkanski vetrovi
Upozorenje RHMZ: Nagla promena vremena, stižu obilne padavine i orkanski vetrovi - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature u od 10 do 15 stepeni Celzijusa tokom noći zahvatiće severne, a sutra ujutru i pre podne zapadne i centralne delove Srbije dok će se sutra posle podne proširiti i na ostale predele zemlje, navodi se u večerašnjem upozorenju RHMZ-a.

"U zoni jakih grmljavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine", saopštili su iz RHMZ-a.

Što se Beograda tiče, za noćas je najavljena nagla promena vremena.

"Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature u toku noći i sutra ujutru usloviće lokalno i jake grmljavinske procese pa se može očekivati velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine", navode.

U Srbiji u četvrtak sveže uz postepeno razvedravanje, samo se još ponegde na jugu i istoku očekuje kratkotrajna kiša, a posle podne i slabljenje vetra. Zatim do kraja sedmice pretežno sunčano i umereno toplo. 

U subotu posle podne u brdsko-planinskim, a u nedelju uveče na severu i zapadu zemlje, uz lokalni razvoj oblacnosti, kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, koji ce se u ponedeljak uz pojačan severni vetar, proširiti i na ostale krajeve. Od utorka suvo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija