Društvo

Većinu dana sunčano i vedro, večeras pljuskovi i grmljavina tek ponegde

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/08/2023

-

07:48

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nestabilna atmosfera tokom dana značiće više vlage, više oblaka, i na kraju dana pljuskove i grmljavinu. Ipak, tokom većeg dela današnjeg dana biće sunčano i vedro, sa temperaturom od 28 do 31 stepen Celzijusa.

Oblaci će krenuti da se razvijaju poslepodne kada se zemlja i vazduh dovoljno zagreju. Retko gde se očekuju pljuskovi i grmljavina, a tamo gde ih i bude bilo, biće kratkotrajni i ne tako
intezivni.

"Temperatura iznad 30 stepeni i današnja grmljavina razlog su za žuti meteoalarm. Nema mesta panici, u pitanju je najniži stepen upozorenja, ipak meteoropate i lica pod terapijom trebaju biti na dodatnom oprezu", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija, Milena Lazarević.

"Vreme nam u ovom trenutku kreira i ciklon i anticiklon. Naime, vedro, sunčano i toplo vreme posledica je anticiklona u prizemlju, dok je na visini aktivan ciklon zbog kog je atmosfera sve nestabilnija", dodaje ona.


Sa formiranjem oblaka vetar će se prolazno malo pojačati. Mimo toga, miran dan je pred nama, u kom će duvati slab do umeren vetar istočnog pravca.

U narednim danima, imaćemo češću pojavu pljuskova, naročito sutra, u sredu. Ne očekuju se ni grad, ni oluje. Temperatura ostaje iznad 30, a ispod 35 stepeni - biće umereno toplo i relativno stabilno.

Komentari (0)

Srbija