Društvo

Kisić u poseti Kuli: Poboljšanje demografske slike je prioritet u svakom delu Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

16/08/2023

-

17:52

Kisić u poseti Kuli: Poboljšanje demografske slike je prioritet u svakom delu Srbije
Kisić u poseti Kuli: Poboljšanje demografske slike je prioritet u svakom delu Srbije - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić poručila je danas, u okviru posete Opštini Kula kojoj je za sprovođenje mera populacione politike Ministarstvo dodelilo 15 miliona dinara, da je poboljšanje demografske slike prioritet u svakom delu Srbije.

Opština Kula je jedna od 52 lokalne samouprave koje su na konkursu Ministarstva dobile sredstva koja će biti usmerena na različite mere, poput finansijske podrške za novorođenu decu, sufinansiranje boravka drugorođene dece u vrtićima, materinski dodatak, školski pribor, izgradnju dečijih igrališta, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju. 

Kisić je istakla da je Kula odličan primer kada je u pitanju sprovođenje mera podrške roditeljstvu, što je dalo i pozitivne rezultate s obzirom na to da se u ovoj opštini beleži rast broja novorođene dece.

"U toku 2022. godine u opštini Kula rodilo se 57 beba više u odnosu na 2021. godinu, a nadamo se da će ove godine biti još više dečijih osmeha u ovoj lepoj opštini", navela je ona.

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić zahvalio je ministarki na poseti i istakao da su za Kulu sredstva koja je dodelilo Ministarstvo od velikog značaja, jer će uticati na unapređenje demografske slike opštine.

Kako je navedeno, Kisić i Miljanić su ovom prilikom posetili i predškolsku ustanovu "Kolibri", kao i Centar za socijalni rad.


 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija