Društvo

Dvočasovna obustava rada u drobilani u Tamnavi-Istočno polje: Sindikat EPS-a izneo tri zahteva

Komentari

Autor: Lj.G.

31/08/2023

-

16:27

Dvočasovna obustava rada u drobilani u Tamnavi-Istočno polje: Sindikat EPS-a izneo tri zahteva
Dvočasovna obustava rada u drobilani u Tamnavi-Istočno polje: Sindikat EPS-a izneo tri zahteva - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U drobilani u Tamnavi-Istočno polje danas je organizovana dvočasovna blokada odvoza uglja ka TE "Nikola Tesla" u organizaciji Sindikata EPS-a. Predsednik tog sindikata Branko Krsmanović rekao je da su zahtevi deblokada računa Fonda solidarnosti, potpisivanje kolektivnog ugovora i prijem Pro-tentovih radnika u radni odnos u EPS AD. 

Prema njegovim rečima, radnici sad čekaju poziv nadležnih za razgovor.

"Ovo su pitanja i za direktora EPS-a, i za Ministarstvo energetike i za Vladu Srbije. Ići ćemo, ako treba i na najviši nivo, kod predsednika ako ne može niko drugi da reši ove probleme", rekao je Krsmanović za Euronews Srbija. 

On je naveo da su nedavno imali razgovore u Vladi i da su se premijerka Ana Brnabić i njen kabinet založili za rešavanje zahteva tog sindikata. 

Krmsanović je podsetio da su pre dve nedelje održali protest ispred Poštanske štedionice kako bi se odblokirao račun Fonda solidarnosti iz čijih sredstava se leče radnici i članovi njihovih porodica. Kako je dodao, to je problem koji traje od početka januara ove godine. 

On je najavio da će se u ponedeljak sastati Izvršni odbor sindikata kada će biti sumiran današnji protest i donete odluke o daljim koracima. 

"Sačekaćemo da vidimo da li će nam se neko obratiti i da li će neko imati sluha za rešavanje naših zahteva", kaže Krsmanović. 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija