Biznis vesti

Članovi Nadzornog odbora EPS AD posetili Kolubaru i TENT A

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2023

-

15:01

Članovi Nadzornog odbora EPS AD posetili Kolubaru i TENT A
Članovi Nadzornog odbora EPS AD posetili Kolubaru i TENT A - Copyright Tanjug/Aleksandar Rašin

veličina teksta

Aa Aa

Akcionarsko društvo Elektroprivreda Srbije ima veliki potencijal i Nadzorni odbor EPS AD biće podrška za razvoj i upravljanje kompanijom u narednom periodu, poručio je danas predsednik NO EPS Oluf Ulset prilikom posete Rudarskom basenu Kolubara i termoelektrani "Nikola Tesla A".

Ulset i članovi NO Per Sanderud, Hilde Baken, Igor Petković i Miodrag Ranković obišli su u utorak kop "Tamnava - Zapadno polje", razgovarali su sa radnicima na bageru "glodar 5" i upoznali su se sa radom Drobilane, objavio je EPS na svom sajtu.

"Želimo da saznamo više o kompaniji i njenom poslovanju i za nas je bilo veoma poučno i zanimljivo videti eksploataciju uglja na kopu Tamnava - Zapadno polje u Kolubari, kao i termoelektranu TENT A. Bilo je zadovoljstvo razgovarati sa radnicima i menadžmentom na ovim proizvodnim lokacijama EPS", rekao je Ulset.

Kako 24 časa svih 365 dana u godini funkcioniše proizvodnja uglja u Rudarskom basenu Kolubara članovima NO predočili su Slobodan Vučetić, direktor za proizvodnju uglja u RB Kolubara i Goran Tomić, rukovodilac kopa PK Tamnava - Zapadno polje, sa saradnicima. 

Članove NO zanimalo je kolika je ukupna proizvodnja uglja u RB  Kolubara, da li se ispunjavaju planovi, kakvog je kvaliteta ugalj, kakvo je stanje rudarske opreme i bezbednosti i zdravlja na radu. 

Sa zaposlenima na bageru "glodar 5" razgovarali su o teškim uslovima rada, zaradama i mogućnostima za poboljšanje. 

Tokom posete Kolubari saznali su i kako radi Drobilana, postrojenje za pripremu uglja odakle prema TENT odlazi oko 18 miliona tona uglja godišnje.

Članovi NO posetili su i termoelektranu "Nikola Tesla A" gde su obišli mašinsku halu i komandnu salu, a Srđan Josipović, direktor za proizvodnju energije u ogranku TENT sa saradnicima i predstavnicima sindikata predstavio je rad svih termoelektrana u ovom ogranku, najvažnije projekte i rezultate.

On je posebno naglasio da se u elektranama TENT sprovode projekti za poboljšanje zaštite životne sredine, a u završnici i toku su projekti odsumporavanja u TENT A i TENT B, čime će biti ispunjeni ekološki standardi kako domaći, tako i evropski.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis