Društvo

Đukić Dejanović: Prvi septembar bio posvećen razgovoru, ove nedelje se polako ulazi u rutinu

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2023

-

13:17

Đukić Dejanović: Prvi septembar bio posvećen razgovoru, ove nedelje se polako ulazi u rutinu
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je prvi dan nove školske godine bio posvećen dijalogu između učenika i nastavnika, a da od danas nastupa nedelja u kojoj se polako ulazi u rutinu i testira znanje koje su učenici stekli u dosadašnjem obrazovanju, dodajući da se za tu proveru neće dobijati ocene.

Na pitanje kako je protekla prva nedelja nove školske godine, Đukić Dejanović je navela da većina učenika i nastavnika ima pozitivne utiske o prvom danu nove školske godine kada se samo razgovaralo, a da je prošla nedelja bila posvećena tematskim angažmanima, kada su učenici obrađivali različite teme.

"Obišla sam veći broj škola i bila posebno zadovoljna kod onih tema kao što je 'Škola je moj novi dom' ili 'Ista je kao moj dom'. Razgovaralo se o temama koje su vezane za životnu sredinu, umetnost. Teme su bile vrlo različite. Teme su birali i učenici, učitelji i nastavnici i ka rutini se išlo postepeno", rekla je Đukić Dejanović nakon obilaska vrtića "Zemunski biser".

Dodala je da se od ove nedelje polako ulazi u rutinu u smislu da se testira koliko su deca tokom prethodnog obrazovanja naučila kako bi se stekao uvid u znanje koje učenik ima, ali da se za tu proveru neće dobijati ocene.

"Smisao toga je da dete napreduje u odnosu na sopstveni nivo, a ne samo da neguje kompeticiju koja je često prožeta ljubomorom prema drugoj deci. Zdrava kompeticija je potrebna i zajedništvo je potrebno, a sada se nalazimo u toj nedelji", navela je ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija