Politika

Sud u Prištini odredio trojici juče uhapšenih Srba pritvor do 30 dana

Komentari

Autor: A. Ćup

21/09/2023

-

16:51

Sud u Prištini odredio trojici juče uhapšenih Srba pritvor do 30 dana
Osnovni sud u Prištini - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Osnovni sud u Prištini odredio je trojici Srba koji su juče uhapšeni meru pritvora u trajanju od 30 dana. Ilija Elezović, Dragan Milović i Zoran Kostić saslušani su danas u Osnovnom sudu u Prištini.

Elezović je juče uhapšen u Kosovskoj Mitrovici, Dragan Milović u Zvečanu, a Zoran Kostić u Prilužju, a prema rečima njihovih advokata, terete se za navodni ratni zločin.

U razmaku od sat vremena uhapšeni su Elezović kod Tehničke škole u severnom delu Kosovske Mitrovice i Milović u Zvečanu.

Saslušanje je trajalo više od tri sata, a svoj trojici se na teret stavlja ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Advokat Pantović: Pritvor nezakonito određen 

„Nažalost, sud je prihvatio jedan konfuzan, loš, prazan, nestručno sastavljen zahtev za određivanje pritvora koji je mimo zakona sastavljen, bez činjenica, bez dokaza i želim da ovom prilikom kažem da nažalost, Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini koje je nadležno za procesuiranje ratnih zločina, nema dovoljno snage ili možda želje ili htenja da ove postupke vodi u skladu sa zakonom“, rekao je novinarima branilac Ilije Elezovića, advokat Ljubomir Pantović.

On je dodao da je svoj trojici Srba pritvor određen mimo zakona, a sud nije uvažio čak ni mišljenje lekara da će Iliji Elezoviću boravak u uslovima pritvora drastično pogoršati njegovo stanje.

"Mogu da tvrdim da će mu ugroziti život

Posle jučerašnjeg hapšenja, Elezović je prebačen u bolnicu jer po mišljenju lekara koji ga je pregledao, ne može da izdrži bilo kakve pritvorske uslove.

On je ponovio da se sva trojica uhapšenih terete za navodni ratni zločin.

„Iz obrazloženja zahteva za određivanje pritvora, vi niste mogli da vidite ko se za šta tu konkretno tereti, šta se to desilo i kada, zbog čega ovi ljudi imaju takvu optužbu. Takav konfuzan, nejasan, nestručan, loš zahtev za određivanje pritvora u svojih 28 godina bavljenja advokaturom nisam video do danas“, zaključio je advokat Pantović.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija