Politika

Brnabić: Vučić na najbolji način predstavio Srbiju, nije ponovio greške opozicije

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2023

-

12:55

Brnabić: Vučić na najbolji način predstavio Srbiju, nije ponovio greške opozicije
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u govoru na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija na najbolji način predstavio poziciju Srbije.

Na kritike iz opozicije, ona je poručila da je važno da Vučić nije ponovio nijednu grešku one opozicije koja je vladala do 2000. do 2012 godine.

Ona je istakla da je "ogromna većina građana juče bila ponosna na govor predsednika ističući da je taj govor bio iskren, hrabar, precizan i ne samo da je na najbolji način predstavio poziciju Srbije već je ukazao i na i dalekosežne posledice koje mogu nastati zbog kršenja međunarodnog prava, Povelje i principa UN".

Brnabić je odgovarajaući na pitanje novinara da prokomentariše reagovanje predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, koji je rekao da je Vučić ponovio grešku od prošle godine, odnosno da nije pomenuo da je za Srbiju neprihvatljiva stolica Kosova u UN, rekla da je "za greške koje je Jeremić počinio dobio naslovnu stranu u albanskim medijima na KiM na kojoj je pisalo 'Hvala Vuče'".

"Toliko o tome kako je on štitio interese Srbije", rekla je Brnabić i dodala da Vučić nije ponovio "nijednu grešku ni Borisa Tadića, ni Dragana Đilasa, ni Zdravka Ponoša, Miloša Jovanovića i čitavog", kako je rekla, "kvazipatriotskog bloka".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija