Politika

Vučević o govoru Vučića u UN: Politika Srbije je politika sa kičmom, mala Srbija održala lekciju moćnima

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2023

-

11:30

Vučević o govoru Vučića u UN: Politika Srbije je politika sa kičmom, mala Srbija održala lekciju moćnima
Miloš Vučević - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SNS i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je danas, osvrćući se na govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na zasedanju Generalne skupštine UN, da je najkraća definicija politike Srbije da je to politika sa kičmom, koja poštuje principe UN i kad drugi primenjuju dvostruke standarde.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je imao vrlo značajan govor na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Rekao je da je Srbija zemlja koja je na putu ulaska u EU, ali nije spremna da okrene leđa prijateljstvima koja je gradila vekovima. To je najkraća definicija politike Srbije. Politika sa kičmom. Politika koja poštuje principe UN i kad drugi primenjuju dvostruke standarde", naveo je Vučević u saopštenju. 

Ukazao je da je važno da je Vučić na svetskoj tribini rekao kako je nepoštovanje međunarodnog zakona dovelo do cepanja Srbije koje je počelo 2008. godine. Vučević je istakao da je isto tako istina i da je gaženje Povelje UN kad je reč o Srbiji bila preteča brojnih sukoba i problema sa kojima se danas svet suočava. 

Ukazao je da je najvažnije i najhrabrije što je Vučić rekao da “svi oni koji su sproveli agresiju protiv Srbije danas govore o teritorijalnom integritetu Ukrajine, a mi ga podržavamo i ne menjamo svoja načela. Za nas svako nasilje je isto“. 

"Ovako je mala Srbija održala lekciju moćnima. Sada su mnogima puna usta teritorijalnog integriteta zbog Ukrajine, a kad je Srbija u pitanju to se ignoriše", naglasio je Vučević. 

Prema njegovim rečima, važno je i što je prilika da se govori na Generalnoj skupštini UN iskorišćena i za istinu koju je predsednik Srbije izrekao a to je da se danas na KiM odigrava ogoljeno nasilje koje nad Srbima primenjuju separatisti Aljbina Kurtija. 

"Kampanja terora na Kosovu nad Srbima se nastavlja ali to “veliki” svet ne zanima. Srbima preti humanitarna katastrofa a veliki okreću lice. Teško je kad si usamljen ili što bi Njegoš rekao “slamka među vihorove” ali Srbija će na kraju izaći kao pobednik zato što je pravda i istina na našoj strani", naglasio je u saopštenju Vučević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija