Politika

Brnabić sa šefom danske diplomatije: Danske investicije u Srbiji postigle dobre rezultate

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2023

-

18:32

Brnabić sa šefom danske diplomatije: Danske investicije u Srbiji postigle dobre rezultate
Brnabić sa šefom danske diplomatije: Danske investicije u Srbiji postigle dobre rezultate - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Danske Lars Loke Rasmusenom o bilateralnoj saradnji, evropskim integracijama Srbije i aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji. 

Brnabić i Rasmusen istakli su da je očuvanje mira i stabilnosti od presudnog značaja, imajući u vidu aktuelna dešavanja na Kosovu i Metohiji i u tom smislu istakli neophodnost smirivanja tenzija.

Premijerka je apostrofirala  značaj daljeg međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji i implementaciju Briselskog sporazuma, u cilju očuvanja mira i stabilnosti i zaštite srpskog stanovništva u pokrajini, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Predsednica Vlade istakla je da Srbija, investicijama i ulaganjem u inovacije i IT sektor, kao i ubrzanu digitalnu transformaciju, nastoji da stvori nove ekonomske vrednosti, koje će ostvariti dugoročnu stabilnost naše zemlje.

Ona je ocenila da su danske investicije u Srbiji postigle dobre rezultate, dodajući da očekuje da će povoljna ekonomska kretanja doprineti većem interesovanju investitora i kompanija iz ove zemlje.

Potencijalnu saradnju, kako je dodala, dve zemlje mogu postići u oblastima inovacija, biotehnoligije, ali i zdravstvene zaštite i zelene energije, oblastima u kojima Danska ostvaruje zavidne rezultate. 

Šef danske diplomatije preneo je podršku Danske evropskom putu Srbije i svim naporima koje ulaže u reformskim procesima, zaključuje se u saopštenju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija