Biznis vesti

Brnabić sa sindikatima u prosveti: Početna plata nastavnika od januara 2024. će biti 86.681 dinar

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2023

-

19:35

Brnabić sa sindikatima u prosveti: Početna plata nastavnika od januara 2024. će biti 86.681 dinar
Brnabić sa sindikatima u prosveti: Početna plata nastavnika od januara 2024. će biti 86.681 dinar - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je danas delegaciju reprezentativnih sindikata u prosveti sa kojima je razgovarala o njihovim zahtevima za unapređenje uslova rada u obrazovnom sistemu.

Premijerka je pozvala sindikate da se nastavi sa dijalogom, koji je i doveo do ispunjenja velikog broja zahteva, za unapređenje rada i položaja zaposlenih u prosveti. Između ostalog od septembra došlo je do povećanja plata za 5,5 odsto, odnosno u januaru za 10 odsto, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

 

"Sa ovim povećanjem, plata prosvetnih radnika duplirana je u poslednjih 11 godina i ono pokazuje trend rasta koji planiramo da nastavimo", rekla je Brnabić, dodavši da se zajedničkim radom može doći do prosečne plate kakvu i očekujemo, jer je prosveta ključ jednog uspešnog društva.

Premijerka je rekla da će početna plata nastavnika od januara 2024. godine biti 86.681 dinar.

Na sastanku je dogovoreno da se uradi projekcija po kojoj bi početna plata u prosveti dostigla nivo prosečne zarade u Republici Srbiji, navedeno je u saopštenju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis