Politika

Brnabić: Govor predsednika u UN je bio hrabar i iskren i tako misli većina Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2023

-

22:00

Brnabić: Govor predsednika u UN je bio hrabar i iskren i tako misli većina Srbije
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je, iako su se mogle čuti svakakve reakcije na govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj sednici UN, taj govor bio hrabar i iskren i da to niko ne može da mu zameri osim oni koji vole da se "ulaguju zapadu". 

"Danas nakon ovog teškog dana i verovatno pred još jednu tešku noć, hoću da kažem da je predsednikov govor bio hrabar i to niko ne može da mu zameri. Bio je iskren i to mu vidim ovi koji vole da se ulaguju zapadu zameraju jer kako predsednik Srbije sme tako iskreno, u lice pred svetskim auditorijumom da kaže istinu", rekla je Brnabić gostujući u emisiji Hit Tvit.  

Premijerka je rekla da misli da je upravo to govorenje istine ono što je učinilo najveći deo srpskog naroda i građana Srbije ponosnim. 

"Dobila sam stotine poruka, mejlova, od raznih ljudi koje znam i ne znam, koji su govorili o tome koliko su ponosni i molili da predsedniku to prenesem i da mu prenesem pozdrave", rekla je Brnabić. 

Premijerka je pročitala mejl koji je dobila od sprskog počasnog konzula u Irskoj Živka Jakšića, koji, kako je rekla najveći deo svog života živi u inostranstvu i ima preko 90 godina. 

"Ove rečenice govore mnogo više i lepše nego što bih ja umela da kažem. Napisao je - poštovana gospođo Brnabić, sada sam pročitao govor predsednika Vučića u UN nikada nisam bio više ponosan na Srbiju i njenog predsednika, neka Bog čuva njega kako on čuva Srbiju", rekla je premijerka. 

Ona je dodala da kada su i mediji poslednjih dana analizirali taj govor predsednika izostavili jednu rečenicu, koja se njoj posebno svidela i koja govori o tome zašto je politika Srbije ispravna. 

"Predsednik je rekao - stojim pred vama kao predsednik samostalne i slobodne zemlje. Danas u ovakvim globalnim okolnostima užasno je teško izboriti se za slobodu, a skoro nemoguće za samostalnost", rekla je premijerka. 

Predsednik Vučić je uspeo da vodi Srbiju, dodala je, na taj način i ocenila da je to takođe nešto zbog čega se svi Srbi i građani Srbije osećaju ponosni. 

"To sa sobom nosi ogroman teret i ogromno breme, koje na kraju krajeva osećamo i današnjim danom", rekla je Brnabić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija