Politika

Brnabić: Nadam se izborima što pre, Vučić će odlučiti šta je dobro za Srbiju

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2023

-

13:02

Brnabić: Nadam se izborima što pre, Vučić će odlučiti šta je dobro za Srbiju
Brnabić: Nadam se izborima što pre, Vučić će odlučiti šta je dobro za Srbiju - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić pozvala je danas predstavnike dela opozicije da "kažu građanima šta se promenilo pa sada traže raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora".

"Tokom juna, jula i avgusta imali smo opoziciju koja je pretila otvoreno i Srpskoj naprednoj stranci i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će blokirati ulice ukoliko idemo na vanredne parlamentarne izbore, a dve nedelje kasnije kažu suprotno. Šta se promenilo? Kako sa istim pretnjama možete da pretite i ako raspišemo i ako ne raspišemo izbore? Zar niste dužni građanima da objasnite šta se promenilo", rekla je Brnabić na TV Pink.

Ona je dodala da su i predstavnici dela opozicije i "tajkunski mediji" dužni da to objasne građanima. Na pitanje da li je ona lično za održavanje izbora, Brnabić je rekla da jeste i nada se, kaže, što pre.

"Sigurna sam da će Vučić odlučiti šta je pravilno i dobro za Srbiju i za našu stabilnost", rekla je Brnabić. Ocenila je i da će opozicija, kako je rekla, "i u narednom periodu nastaviti sa brutalnim lažima".

"Miloš Jovanović iz Nove Demokratske stranke Srbije je isto pred teške razgovore o KiM rekao da je Vučić izdajnik. Od 2013. godine mu pričaju da je izdajnik. Pričaju da će priznati nezavisnost Kosova i nije ih sramota da i dalje to pričaju. Govorio je da će Vučić potpisati sporazum u Ohridu, pa kada nije potpisao, onda je bez sramote izjavio da to nije ni rekao", rekla je Brnabić.

Dodala je i da je "Miroslav Aleksić tražio da se uhapsi čovek koji je nosio obešenu lutku na protestu, a onda su tražili nove proteste jer je taj čovek priveden".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija