Politika

Brnabić: Hvala Kipru na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

26/09/2023

-

15:27

Brnabić: Hvala Kipru na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije
Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Kipar u Srbiji Andreasom Fotiuom i tom prilikom mu zahvalila na doslednom poštovanju integriteta i suvereniteta Srbije.

Brnabić je zahvalila i na principijelnom stavu Kipra prilikom razmatranja zahteva za pokretanje procedure za članstvo Kosova u Savetu Evrope, saopštila je Vlada Srbije.

Poželevši ambasadoru dobrodošlicu i uspešan mandat u Beogradu, premijerka je rekla da veruje da će bilateralni odnosi dveju zemalja, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu, bliskosti i solidarnosti naših naroda, biti dodatno unapređeni uz obostrano zalaganje.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

 

Kako se navodi, Brnabić je naglasila interes za unapređenje i jačanje ekonomskih veza, imajući u vidu privredne potencijale obe zemlje.

Ambasador Fotiu je izneo uverenje da će odnosi dveju zemalja tokom njegovog mandata biti dodatno unapređeni, uključujući i kroz održavanje Visokog saveta za saradnju Srbije i Kipra, te posebno istakao značaj ekonomske saradnje, investicija i turizma.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija