Politika

Rama pozvao KFOR da preuzme kontrolu na severu Kosova i predlaže novi format dijaloga Beograda i Prištine

Komentari

Autor: RTS, Albanijan dejli njuz

28/09/2023

-

19:11

Rama pozvao KFOR da preuzme kontrolu na severu Kosova i predlaže novi format dijaloga Beograda i Prištine
Rama pozvao KFOR da preuzme kontrolu na severu Kosova i predlaže novi format dijaloga Beograda i Prištine - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Albanije Edi Rama pozvao je KFOR da preuzme kontrolu na severu Kosova i ocenio da bi trebalo promeniti format dijaloga Beograda i Prištine. Istakao je i da bi osnova za buduće razgovore o normalizaciji odnosa trebalo da bude francusko-nemački plan.

Albanski premijer Edi Rama zatražio je da Kfor preuzme kontrolu na severu Kosova i Metohije.

Rama je na konferenciji za novinare ocenio i da treba promeniti format dijaloga Beograda i Prištine, koji bi, prema njegovom mišljenju, trebalo da bude podignut na konferencijski nivo.

Pri tome, smatra Rama, Evropska unija i evroatlantska zajednica treba da budu predstavljene na najvišem nivou, a Francuska i Nemačka na nivou predsednika i kancelara.

Rama je mišljenja i da osnova za buduće razgovore o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine treba da bude francusko-nemački plan, piše RTS pozivajući se na Albanijan dejli njuz.

"Sadašnji format gde se sastaju dva čoveka nema više šta da ponudi u novonastaloj situaciji, a Kfor mora da preuzme kontrolu nad severom Kosova", rekao je Rama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija