Politika

Kosovsko tužilaštvo: Akcija policije uglavnom na imovini Radoičića, Svećlja objavio snimak vile na jezeru Gazivode

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/09/2023

-

13:25

Kosovsko tužilaštvo: Akcija policije uglavnom na imovini Radoičića, Svećlja objavio snimak vile na jezeru Gazivode
Kosovsko tužilaštvo: Akcija policije uglavnom na imovini Radoičića, Svećlja objavio snimak vile na jezeru Gazivode - Copyright facebook/printscreen/Xhelal Sveçla

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni tužilac Naim Abazi potvrdio je danas da se akcija kosovske policije odvijala uglavnom na imovini koja su već identifikovana kao vlasništvo osumnjičenog Milana Radoičića. Abazi je kazao da je akcija sprovedena na zahtev Specijalnog tužilaštva i po nalogu nadležnog suda. 

Direktor kosovske policije za region sever Veton Eljšani kaže da je akcija u nadležnosti tužilaštva.

U akciji u opštinama na Severu zaplenjeni su automobili, motocikli i čamci, prenosi kosovski sajt Zakletva za pravdu pozivajući se na izvore u policiji. Isti izvori navodno su potvrdili za ovaj medij i da su se danas pretresale lokacije u vlasništvu Milana Radoičića – vile, stanovi i lokali.

"Ova akcija je sprovedena po nalogu Suda, na zahtev ovog Tužilaštva na pet različitih lokacija u opštinama severnog dela Kosova. Uglavnom na imovini koja su već identifikovana kao vlasništvo osumnjičenog Milana Radoičića, a o rezultatima ili stvarima koje smo pronašli na ovim lokacijama, materijalnim dokazima i predmetima za koje smatramo da su oduzeti, obavestićemo vas na vreme kroz saopštenje portparola ovog Tužilaštva”, rekao je Abazi.

Dodao je da sada dokumentuju imovinu za koju se sumnja da je na Radoičićevo ime ili na ime trećih lica na koja je, kako se sumnja, tu imovinu preneo.

Kosovska policija saopštila je na Fejsbuku da sprovodi nalog nadležnog suda za provere na pet lokacija u tri opštine na severu Kosova.

"Ove operacije se izvode u vezi sa nedavnim događajima u selu Banjska. Policijsku operaciju vrše relevantne jedinice Kosovske policije, uz prisustvo tužioca na licu mesta. Kosovska policija ovom prilikom obaveštava građane da ne treba da brinu. Kontrolni nalozi se sprovode u koordinaciji sa Euleksom i Kforom", navode iz Kosovske policije.

Svećlja sa snimkom Radoičićeve vile na Gazivodama

U sklopu policijske operacije na pet lokacija u tri opštine na severu Kosova, pretres je izvršen i u vili na jezeru Gazivode u vlasništvu Milana Radoičića, kog kosovske vlasti povezuju sa napadom na kosovsku policiju u nedelju u Banjskoj, rekao je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja. On je objavio i video unutrašnjosti vile.

Svećlja je potvrdio da je, osim u kući sada već u ostavci potpredsednika Srpske liste, kontrola izvršena i u kući Vladimira Radivojevića zvanog Mami, prenosi Kossev.

Za to vreme Radoičić je preko svog advokata priznao da je učestvovao i organizovao akciju u Banjskoj. Njegov branilac, Goran Petronijević, naglasak je stavio na samostalno delovanje, van bilo kakve saradnje sa Srpskom listom ili srpskim državnim organima, a u jednom trenutku je akciju pravdao "očajem usled uslova u kojima žive Srbi na KiM".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija