Politika

Salivan: Jedino dijalog garantuje dugoročno rešenje za KiM

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2023

-

09:42

Salivan: Jedino dijalog garantuje dugoročno rešenje za KiM
Tanjug/AP/Patrick Semansky - Copyright Tanjug/AP/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Salivan je, tokom razgovora sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, izrazio zabrinutost "zbog mobilizacije srpske vojske" u blizini administrativne linije sa KiM i istakao da jedino dijalog garantuje dugoročno rešenje, saopštila je Bela kuća.  

Salivan je sa Kurtijem razgovaro o važnosti dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU i istako da je to "jedino dugoročno rešenje koje garantuje stabilnost na celom Kosovu", navodi se u saopštenju Bele kuće.

Kako je navedeno, američki zvaničnik je tokom telefonskog razgovora izrazio zabrinutost "zbog mobilizacije srpske vojske" u blizini administrativne linije sa KiM.

Kurti je telefonski poziv Salivana ocenio kao "ohrabrujući" i zahvalio mu na podršci Prištini i "obezbeđivanju granica".

On je, kako je naveo u objavi na platformi X (Tviter) , zatražio "povećanu pomoć protiv ratnih planova Srbije".

Kurti je dodao i da je američkog zvaničnika "uverio u nastavak saradnje" takozvane kosovske policije sa Kforom i da je rekao Salivanu da je Priština "nepokolebljiva u posvećenosti zaštiti svih građana ".


 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Kruševac

30.09.2023 10:45

Ako i dalje slušamo Rusiju,Putina,Bocana Harčenka,Dačića,Vulina,Rusofile i Putinofile iz Srbije, Srbija će biti sankcionisana i te kako i izbačena od svih zemalja u okruženju.Ako mi to tako želimo onda nek slušamo i dalje Putina možda zaslužujemo da budemo dno-dna Evrope i sveta.

Srbija