Politika

Petronijević: Protiv Radoičića ne treba da bude pokrenuta istraga jer nije išao na teritoriju druge države

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2023

-

15:42

Petronijević: Protiv Radoičića ne treba da bude pokrenuta istraga jer nije išao na teritoriju druge države
Advokat Goran Petronijević - Copyright Tanjug/STR

veličina teksta

Aa Aa

Advokat Goran Petronijević smatra da protiv njegovog kiljenta Milana Radoičića, koji je u subotu u MUP-u dao izjavu o događajima u Banjskoj, na severu KiM, 24. septembra, ne bi trebalo da bude pokrenuta istraga, ali dodaje da ovo nisu regularne okolnosti i da sve može da se očekuje.

"Naše tužilaštvo, naši sudovi, naša policija i naš politički vrh su pod strahovitim pritiskom i možemo sve da očekujemo", rekao je Petronijević za Tanjug.

Radoičić, bivši potpredsednik Srpske liste, juče se odazvao pozivu državnih organa i u svojstvu građanina dao izjavu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije o događajima u Banjskoj, kada su ubijena trojica Srba i jedan pripadnik kosovske policije.

Prema rečima njegovog advokata, protiv Radoičića ne bi trebalo da bude pokrenuta istraga jer on nije išao na teritoriju druge, već na teritoriju svoje države.

"Na tom prostoru gde su se oni zatekli mogli su da se zateknu, za razliku od specijalne jedinice kosovske policije koja, shodno odredbama Briselskog sporazuma, tamo ne bi smela da bude", poručio je Petronijević.

Ranije je Petronijević na konferenciji za medije pročitao Radoičićevu izjavu u kojoj se navodi da o akciji na severu KiM nije obaveštavao nikoga iz struktura vlasti Republike Srbije, niti iz lokalnih političkih struktura sa severa Kosova i Metohije, niti je od njih imao bilo kakvu pomoć.

Radoičić je naveo da je sa svojim sunarodnicima došao na sever KiM u predelu Banjske kako bi ohrabrio srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru režima Aljbina Kurtija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija