Politika

Vjosa Osmani u Japanu traži podršku za priznavanje nezavisnosti Kosova

Komentari

Autor: Kossev

25/07/2021

-

14:24

Vjosa Osmani u Japanu traži podršku za priznavanje nezavisnosti Kosova
Vjosa Osmani i Jošida Šuga - Copyright Tanjug Ap/Franck Robichon/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani, koja boravi u Japanu, sastala se danas sa premijerom ove države, Jošihidom Sugom.

Kako prenosi portal Kossev, Osmani je zatražila podršku Japana za nova priznanja Kosova i članstva u međunarodnim organizacijama.

"Osmani je zatražila podršku Japana za jačanje međunarodne pozicije Kosova, posebno u procesu priznavanja i članstva u međunarodnim organizacijama“, saopšteno je iz njenog kabineta.

Uz to, ona se ovom sastanku zahvalila japanskom premijeru na pruženoj podršci, te kazala da je Japan strateški partner Kosova, saopšteno je iz kosovskog predsedništva.

"Osmani se zahvalila premijeru Sugi na podršci koju ova zemlja pruža Kosovu u oblasti zdravstva i zaštite životne sredine i izrazila spremnost za dalje širenje saradnje u drugim oblastima od zajedničkog interesa, a posebno, zbog japanskih investicija", navodi se u saopštenju.

Osmani se pre dva dana sastala i sa japanskim carem Naruhitom, a tada je ukratko razgovarala i sa francuskim predsednikom, Emanuelom Makronom, prvom damom SAD, dr Džil Bajden, kao i drugim predstavnicima iz nekoliko zemalja sveta.

Preporuka za vas

Erdoganovi signali Americi: Šta stoji iza izjave turskog predsednika da će lobirati za priznavanje nezavisnosti Kosova

Komentari (0)

Srbija