Politika

Demokratska stranka traži ostavku gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića

Komentari

Autor: FoNet

25/07/2021

-

14:45

Demokratska stranka traži ostavku gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića
Demokratska stranka traži ostavku gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića - Copyright Wikipedia/ThecentreCZ

veličina teksta

Aa Aa

Demokratska stranka je danas pozvala gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da podnese ostavku, jer nije u stanju da upravlja gradskim službama i rešava brojne probleme.

"Ako želite da budete upamćeni kao dobar lekar, a ne kao užasno loš gradonačelnik, podnesite ostavku i pokažite ljudima da su stvari izmakle kontroli, da niste u stanju da na pravi način upravljate gradskim službama i svaki problem u gradu rešite", poručio je Radojičiću potpredsednik Demokratske stranke Miodrag Gavrilović.

On je, ispred nedavno urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici, izjavio da Beograđani više nisu sigurni šta će se desiti ako blizu njihove kuće počne neka nova investicija i gradnja.

"Nismo sigurni kao građani da li će neko u ponoć, kao u Savamali, doći da poruši neki objekat, niti da li ćemo morati da branimo svaki parkić, ulicu, šumu i preklinjemo vlast da to ne radi", rekao je Gavrilović.

Izjavio je da je u društvu napravljena ozbiljna podela na one koji drže vlast i ljude čija je želja da žive normalno, imaju sigurnost svojih investicija, rada, planiranja.

"Mi to nemamo, jer država pokazuje nesposobnost da upravlja svojim službama i da ponudi adekvatna rešenja u milionskom gradu. Nisu rešeni saobraćajni haos, infrastruktura, kanalizacija, vodovod i sve ono što nam je, kao građanima, važno da imamo, ne samo u Beogradu, već i u celoj Srbiji", rekao je Gavrilović.

Potpredsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Filip Tatalović je naveo da su do 2018. godine sve građevinske inspekcije bile raspoređene u opštinama.

"Svaka opština je imala najmanje četiri inspektora do novembra 2018. godine. Tada je Grad odlučio da centralizuje inspekcije, kako bi svi inspektori sedeli na jednom mestu, i sada imamo, u proseku, dva inspektora po opštini", izjavio je Tatalović.

Prema njegovim rečima, zamenik gradonačelnika Goran Vesić se prošle godine pohvalio da je u Beogradu izdato šest puta više građevinskih dozvola nego 2012. godine.

"Ako je to istina, kako je moguće da Beograd ima dvostruko, a možda i trostruko, građevinskih inspektora manje nego 2012. godine", upitao je Tatalović.

On je ponudio dva moguća odgovora – da „kompletni idioti“, kako ih je nazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, "ne umeju da organizuju gradske inspekcije ili da je neko napravio koruptivni mehanizam, dovođenjem gradske inspekcije u stanje da je potpuno nefunkcionalna".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija