Politika

Brnabić: Očekujem ne tako lake razgovore na samitu u Tirani, Predsednica Mađarske: Srbija što pre u EU

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2023

-

11:13

Brnabić: Očekujem ne tako lake razgovore na samitu u Tirani, Predsednica Mađarske: Srbija što pre u EU
Brnabić: Očekujem ne tako lake razgovore na samitu u Tirani, Predsednica Mađarske: Srbija što pre u EU - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas, uoči samita Berlinskog procesa u Tirani  sa predsednicom Mađarske Katalin Novak i istakla da danas očekuje na samitu ne tako lake razgovore, ali da će štititi i braniti interese Srbije.

"Zatim ću na marginama samita imati sastanak sa španskim premijerom Pedrom Sančezom, ministrom spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Džejmsom Kleverlijem i grčklim premijerom Kirijakosom Micitakisom. Očekujem da će razgovori sa njima biti dobri i da ćemo razgovarati o produbljivanju ekonomjske saradnje", rekla je ona.

Premijerka je dodala da očekuje da će biti potpisani sporazumi o prepoznavanju kvalifikacija za lekare i medicinske sestre između zemalja regiona. Brnabić je podsetila da je od prošlog Berlinskog samita održanog u novembru prošle godine krenuo i "teror Aljbina Kurtija nad Srbima na severu KiM" i dodala da "očekuje da će taj teror da se zaustavi".

Predsednica Mađarske Katalin Novak istakla je da je važno da Srbija što pre postane članica EU i dodala da sa Srbijom ima dobre dobrosusedske odnose.

"Vrednosti Srbije su i vrednosti EU, naš zajednički cilj je da zemlje Zapadnog balkana što pre pristupe EU, kako bi Unija postala jača", rekla je ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija