Politika

Šapić: Nikada neću odustati da uvodim red, uprkos svim napadima na mene

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2023

-

20:16

Šapić: Nikada neću odustati da uvodim red, uprkos svim napadima na mene
Beoinfo - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da ga rad i rezultati, kao i sve ono što je radio poslednjih 14 godina, preporučuju da nastavi da vodi Beograd, uvodi red i  suprotstavlja se opstrukciji raznih struktura.

Kaže  da od toga nikada neće odustati, uprkos svim napadima koji su usmereni ka njemu, saopštio je Beoinfo.

Šapić je na televiziji B92 istakao da mu je izuzetno važno da radi na dobrobiti građana, bez obzira na sve političke različitosti, jer je on gradonačelnik i onima koji, kako je rekao, nisu glasali za njega.

"Neretko više učinim upravo za njih, nego što bi to uradili oni za koje su sami glasali. Kada glasaju, ljudi treba da zanemare sve druge priče, manipulacije, ubeđivanja, spekulacije i da se fokusiraju i zamisle samo jednu stvar. Kome bi od kandidata dali svoje dete da sa njegovom porodicom provede vikend, ostavili na čuvanje 10 dana, ili kod koga bi od njih u firmi, svoga brata ili sestru zaposlili i prepustili mu da brine o njegovoj egzistenciji", rekao je Šapić.

Gradonačelnik je dodao da bi građani trebalo da glasaju za onog koji im uliva najveće poverenje i sigurnost za budućnost.

"Ne moram to da budem ja, ali morate jasno da znate šta imate kao alternativu meni. Videćete da je, ako ovako razložite stvari i kad ovako postavite primarne motive, izbor daleko lakši nego što izgleda", rekao je Šapić.

On je naglasio da je ova Gradska uprava donela niz socijalnih mera koje nije donela nijedna gradska uprava u poslednjih 15 godina.

"Sve te socijalne mere iziskivale su desetine i stotine miliona evra i sve je obezbeđeno od istog budžeta koji je bio i prošle godine. Sve to iziskuje konflikte i puno problema jer ako hoćete da uvedete red u čitav sistem grada, onda morate da budete spremni na kampanje protiv vas, ne samo medija već i dubokih sistema i interesnih grupa", rekao je gradonačelnik.

Naglasio je da oni koji vode kampanju protiv njega to rade jer udara na njihove interese. 

"Da biste uveli red i postavili stvari onako kako treba da budu, morate da budete spremni na ozbiljne sukobe i konsekvence. Ja sam čitav život u nekoj borbi i ako ja nisam spreman na sve ovo, ko je", rekao je gradonačelnik.

On je ponovio da je uvođenje reda u javni gradski prevoz upravo novi sistem koji je pojednostavljen, moderan, ali i da je po prvi put naplata karata u rukama Beograda, što je takođe bilo predmet konflikata sa onima koji su hteli da se nastavi po starom.

"Činjenica je da je povećanje naplate karata za 55 odsto, vraćanje poverenja građana u gradski prevoz. Podsetiću da je Kentkard opstajao u svim vlastima i svim strukturama društva. Uspeli su sa svima da nađu zajednički jezik, ali samnom nisu, jer smatram da način na kojim je dato da naplaćuju i imaju kontrolu nad našim javnim prevozom pogrešan, naopak i samo je ubrzao proces koji je počeo još početkom devedetih, a to je uništenje javnog prevoza našeg grada", rekao  je Šapić.

On je istakao da su gradovi iz okruženja već kontaktirali Grad Beograd, jer su zainteresovani za sistem naplate karata putem sms poruka, kao najjednostavniji i najfunkcionalniji vid naplate.

"Nova aplikacija je za samo par meseci skinuta u srpskoj prestonici u više od 500.000 za smart telefone i za više od 100.000 aplikacija za Ajfon uređaje. Takođe u više od 300 vozila omogućeno je plaćane kreditnim karticama, dok će veoma brzo takav vid plaćanja biti omogućen u više od 2.000 vozila gradskog prevoza", naveo je gradonačelnik.

Najavio je nabavku 300 novih autobusa i 25 tramvaja,  dodajući da se potpuno izbacuju vozila na naftu.

"Ideja nam je da za dve-tri godine imamo samo vozila na gas. Razlika u ceni plaćanja nafte u odnosu na gas će podmiriti ratu kredita, čime će nas nova vozila faktički koštati nula dinara", istakao je prvi čovek srpske prestonice.

Gradonačelnik Šapić je istakao da se polako, ali sigurno uvodi red i u beogradsko priobalje, gde se prema utvrđenoj dinamici uklanjaju nelegalni splavovi.

"Čekamo da reka nadođe i spremni smo da idemo do kraja, jer je Beogradu bog dao najlepše mesto na svetu. Nalazimo se na ušću dveju reka i imamo najlepše obale u ovom delu Evrope, od kojih smo, upravo mi sami zadnjih 40 godina napravili ruglo. E pa došlo je vreme da to promenimo", zaključio je gradonačelnik.


 

Komentari (0)

Srbija